Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 01.02.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Baka Vido, hvala do neba!

Protekle nedelje pisali smo o prispeću novčanog dara plemenite Baka Vide iz Adelejda, za dvoje nevoljnika u otadžbini, tačnije za Darka Stanojevića (38) iz Knića, bivšeg artiljerijskog poručnika, obolelog od teškog oblika epilepsije, i Nenada Dimitrijevića iz Ritopeka, a danas i o uručenju.

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Opet završio u bolnici: Darko Stanojević

Deo priloga ove redovne donatorke i učesnice u brojnim akcijama Humanitarnog mosta, od 100 dolara, prvo je stigao na kućnu adresu nesrećnog Darka Stanojevića, silno ga obradovavši.

- Verujte da svaki put kada neko od dobrih ljudi misli na mene, to bude u više nego dobar čas. Otac Ljubiša i ja smo već polako ostali bez onog najosnovnijeg, a tu mislim pre svega na hranu i ogrev. Kao da ih sam Bog pošalje. Hvala do neba toj dobroj ženi. Tek što sam izašao iz bolnice, jer sam tokom epi-napada opet pao i ozbiljno se povredio, kad vi mi javljate radosnu vest. Čitaoci "Vesti" me zaista jedini održavaju u životu, da nije njih, ne znam šta bi sada bilo sa mnom - rekao je ushićeno Darko Stanojević, dodavši:

- Ovom prilikom želim da se od srca zahvalim i medicinskom osoblju Doma zdravlja Knić, kao i hirurškom odeljenju bolnice u Kragujevcu, koji su me ljudski primili i zbrinuli svaki put kada sam pao, rasekao se, ugruvao ili udario, a u vojnoj bolnici nisu hteli da me prime. Znam da ih je moja sudbina ganula, kao i cela situacija iz koje se kraj ne nazire.

Mladom Darku život se i dalje svodi na veliku borbu i čini se kao protiv vetrenjača. Na Kosovu i Metohiji se borio u ratu 1999, a samo tri godine kasnije oboleo je od tumora na mozgu, koji je morao da bude odstranjen.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nažalost, posle takve hirurške intervencije, oboleo je od teškog oblika epilepsije. Njegovo zdravstveno stanje je iz dana u dan sve gore, a najviše ga boli to što pored bitke za zdravlje, mora to isto da čini i u sudnici, kako bi ostvario svoja zakonska prava i dobio sve što mu po zakonu pripada.

M. Karović

Dimitrijevići zbrinuti

I drugi deo donacije baka Vide, takođe od 100 dolara, stigao je i u ruke Nenada Dimitrijevića iz Ritopeka, koji je bio primljen na VMA nakon što zbog nemaštine nije jeo šest dana. Po dar je došao lično u beogradsko Dopisništvo "Vesti".
- Od kada se priča o meni našla u medijima, mnogi su pritekli u pomoć. Zbrinuti smo, a i dug za struju smo dobrim delom otplatili. Upravo to ću učiniti i sa ovim novcem. Svima sam neizmerno zahvalan, kao i toj dobroj gospođi sa drugog kraja sveta. Na pragu sam da dobijem i zaposlenje. Najgore je prošlo, ne ponovilo se - poručio je Nenad Dimitrijević.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne daj se Darko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online