Trpeza ljubavi u slavu Svetog Luke

0

Blagoslov prote Maihjila Stojičića

Decenijama dortmundski vernici slave svog duhovnog zaštitnika, koji je jedan od prvih propovednika hrišćanstva i savremenik Isusa Hrista.

Posle liturgije koju su obavili protonamesnici Duško Spasojević, Branislav Čortanovački i Mihajilo Stojičić, obavljeno je osvećenje žita i sečenje slavskog kolača.

 

Slavsko znamenje pripremila je porodica Bojanić iz Dortmunda, Željka i Sanja sa potomcima Jelenom i Stefanom.

 

Prema starom dobrom običaju deo slavskog kolača preuzeli su kumovi za sledeću godinu Novica i Danica Kuzmanović sa decom Lukom, Ognjenom i Nikolijom. Usledila je litija oko hrama u kojoj je učestvovalo više od 300 vernika.

Kumovi su pozvali prisutne za slavsku trpezu u Parohijskom domu i Porti. Članice kluba Srbija pozdravile su goste slavskim kolačem i žitom.

 

Tradicija se poštuje: Lomljenje slavskog kolača
 

Bila je to trpeza ljubavi u pravom smislu reči, dostupna svima koji su za domaćine imali samo reči pohvale. Majke i očevi folkloraša Srbije imali su danima zasučene rukave i uz asistenciju parohijana i kuma Bojanića, dokazali se kao super domaćini.

 

Pesme i veselja u izobilju

Svečarskom događaju prisustvovala je i Jelena Tomović-Bajić, vicekonzul Republike Srbije iz Diseldorfa koja nije krila zadovoljstvo o pozitivnim utiscima sa slavlja posvećenog zaštitniku dortmundskih vernika.
Bilo je pesme i veselja u izobilju, a za dobro raspoloženje brinuo se popularni duo Siniša Stanojević i Nebojša Živković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here