Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 09.10.2016.
18:18
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Srce tuče za nevoljnike u otadžbini

Ne prođe mnogo vremena, a da se humana penzionerka B. G. iz Adelejda, rodom iz Bosne, koja svakodnevno čita "Vesti" i stranicu Humanitarnog mosta, ne javi sa željom da nekome pomogne.

Vesti
Ispred kuće koja preti da se sruši: Darko Stanojević sa ocem Ljubišom

 I uvek žali što nije u prilici da pošalje još više kako bi u što većem broju pomogla kako siromašnim porodicama, tako i bolesnima, zaboravljenima i napuštenima, što je za svaku pohvalu i divljenje.

Njena dobročinstva redovno beležimo, tako da izuzetka nema ni ovog puta jer je ova žena dobrog srca i duše svoju iskrenu podršku i pomoć u vrednosti od 900 australijskih dolara, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, uputila na tri adrese.

Na ravne časti po 300 dolara namenila je devetogodišnjoj Milici Đorđević i njenoj majci Evici, jedinom srpskom đaku u Prizrenu, Narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" iz Gračanice i bivšem artiljerijskom poručniku Darku Stanojeviću iz Knića, obolelom od epilespije.

Kako je želja naših čitalaca za nas zapovest, to je jedan deo priloga već prosleđen na kućnu adresu nesrećnog Darka Stanojevića, koji je na ovu vest vrlo emotivno i sa suzama odgovorio:

- Ko god da je ta dobra žena, neka je dragi Bog blagoslovi, da joj uvek bude na pomoći, da živi u zdravlju i veselju. Moliću se za njeno zdravlje svakog dana i paliti sveće, drugačije ne mogu da joj se odužim. Mnogo me je obradovala, pre svega u ljudskom smislu, zato što je njena pomoć stigla u trenutku kad me je svaka nada napustila. Onda kad sam pomislio da su me još jednom svi zaboravili - rekao je u dahu Darko Stanojević pošto se dar od 300 dolara našao u njegovim rukama.

Kako kaže Darko, trudiće se da i ovaj novac prištedi i sačuva kao oči u glavi, kako bi rešio bar deo problema, koji mu u poslednje vreme ne daju mira. U trošnoj kući u kojoj živi sa ostarelim i bolesnim ocem Ljubišom, odnedavno muke muči i s poljskim miševima, koji mu pred zimske dane ulaze u kuću.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Kuća je toliko stara i trošna, da im nije teško da pronađu put i uđu. Zato sad moramo i taj problem nekako da rešimo. Nadam se samo da zima neće biti jaka, da nam se ovaj krov ne sruši na glavu jer nismo uspeli da saniramo ama baš ništa od onog velikog zemljotresa pre nekoliko godina. Istini za volju, to i ne bi imalo smisla. Nažalost, nismo uspeli ni da maknemo s radovima na novozapočetoj kući odmah pored. Šta da vam kažem, u mom životu samo nevolja nevolju sustiže. Jedino ko mi daje nadu da će možda doći bolji dani jesu dobri ljudi poput te dobre žene iz daleke Australije, inače ne znam šta bi danas bilo samnom - iskreno će 38-godišnji Darko Stanojević.

Mnogi njegovi mladićki snovi o srećnoj budućnosti srušeni su onog trena od kad je ratovao za otadžbinu i oboleo od tumora na mozgu. Malo-pomalo ostao je sam da se bori ne samo za ono što mu po zakonu pripada, i to već punih 15 godina, već i za pravo da živi u uslovima dostojnim svakog čoveka. A to je jedino što želi.

Slede nova uručenja

Narednih dana, reporteri "Vesti" uručiće donacije od po 300 dolara plemenite B. G. iz Adelejda maloj Milici Đorđević iz Prizrena, kao i Narodnim kuhinjama H.O. "Majka Devet Jugovića"iz Gračanice, pri eparhiji raško-prizrenskoj. Sve to će verno zabeležiti, kako bi njihova dobročiniteljka, bar na taj način, mogla da podeli radost sa onima na koje je mislila u otadžbini, kada već ne može zbog vlastitog oboljenja da ponovo vidi domovinu.





 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Baka Vido, hvala do neba!
HUMANITARNI MOST Neumorni u humanosti
HUMANITARNI MOST Ne daj se Darko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online