Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 18.07.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Prijatno iznenađenje za Darka

Tešku sudbinu 39-godišnjeg Darka Stanojevića iz Knića, bivšeg artiljerijskog poručnika, danas obolelog od teškog oblika epilepsije, naši plemeniti čitaoci sa drugog kraja sveta nisu zaboravili.

A. Čukić
Hvala od srca na pomoći: Darko Stanojević

Potvrda za ovu tvrdnju stigla je nedavno posredstvom naše sidnejske Redakcije u vidu novčanog priloga od 200 dolara od dve plemenite duše, Rajke Tarlać i njene prijateljice Dragane Šundić, rodom iz Kragujevca. O ovom divnom gestu dobročiniteljki iz daleke Australije obavestili smo ovog nesrećnog mladića, a odmah potom i prosledili dar, na čemu se Darko od srca zahvalio.

Pomoć je stigla svakako i u dobar čas, jer je zbog jakih napada, nedavno pri padu, skoro polomio ruku.

- Ovo je zaista i više nego prijatno iznenađenje, hvala Rajki i Dragani. Svestan sam da su izdvojile od sebe i svoje porodice da bi meni pomogle, što zaslužuje ogromno poštovanje i divljenje. Znam i da to nije prvi put da mi Rajka šalje pomoć, na čemu sam joj zahvalan i više nego što rečima mogu da opišem. Isto tako i svim ostalim ljudima čistog srca koji mi pomažu da preživim u ovom surovom vremenu i velikim iskušenjima koja su pala na moja nejaka pleća - kaže Darko i dodaje:

- Zahvaljujući prethodnim donacijama koje su mi stigle od: Crkvene opštine u Cirihu, Svetotrojičinog hrama, anonimnog donatora iz Švajcarske, Ane iz Kanbere, B. G. iz Adelejda, Petra Bodrožića iz Nemačke, anonimne donatorke iz Švajcarske, Kanade, Perta, Rajke Tarlać iz Sidneja, Nebojše Jovanovića iz Perta, Ksenije Naumović iz Ciriha i mnogih drugih, a koje sam prištedeo i sačuvao, posle nekoliko godina, nastavio sam sa zidanjem započete kuće, što mi je donelo neopisivu radost. Radovi idu sporije, ali se iskreno nadam da ću do jeseni uspeti da završim ono što sam naumio. Moliću se i dalje i paliti sveće za sve svoje dobrotvore i dalje svakog dana, jer znam da sve dolazi od Boga upravo preko tih dobrih ljudi. Sve što želim u životu svodi se samo na jedno, da živim kao čovek. Nije mi želja da živim od tuđe milostinje, već da konačno dobijem ono što sam i zaslužio braneći otadžbinu, redovnu penziju na koju ću moći da se oslonim i od koje ću moći da svijem svoj dom, a ne da ponovo dočekam zimu u udžerici koja može svakog trena da mi se obruši na glavu.

Jedno gorko iskustvo

- Iskren da budem, pomalo sam i razočaran u pojedince koji su, samo oni znaju zašto, čak uspeli i da se okoriste mojom nesrećom. Bog sve vidi i zna i bez toga da navodim ko je, iako mi je žao što sam ispao naivan. Srećom, mnogo je onih drugih koji su mi priskočili u pomoć čista srca. Samo zahvaljujući njima još sam u životu - rekao je Darko Stanojević.

Kako nam je ispričao Darku, na tom polju konačno ima pomaka, zbog čega se svim srcem nada da će čim krenu redovna primanja, konačno moći da započne srećniju etapu u svom životu. Da planira i živi, kao i svi drugi ljudi i zasnuje svoju porodicu, što mu je velika želja, koju do sad nikako nije mogao da ostvari.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.





 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pomoć stigla na sve adrese
HUMANITARNI MOST Ne daj se Darko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online