Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 08.03.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Svim srcem uz unesrećene

Ne prođe skoro nijedan mesec, a da penzionisani zdravstveni radnik Ilija - Miki Vujović iz Pariza, zajedno sa svojim prijateljima, ne pomisli na unesrećene zemljake i ne pomogne nekom od njih dragocenom pošiljkom.

U otadžbinu nikad praznih ruku
 

Tako je bilo i ovog puta, kada je ovaj dobrotvor došao u otadžbinu i doneo lekove za holesterol i morfijum za olakšavanje bolova, do koga je teško doći. Nekoliko dana pre dolaska poslao je do beogradskog dopisništva "Vesti" veliki paket pun odeće za sve uzraste, od one za novorođenčad do ljudi u odmakloj životnoj dobi, ali i još lekova, među kojima su bili medikamenti za hronične bolesnike.

U pripremi ovih dragocenih pošiljki pored Mikija Vujovića, ovog puta učestvovali su Rosa Lončar, Slobodan i Radmila Mandarin, Mića Aleksić, Mirko Đorđević i Vojkan Simić, takođe iz Pariza.

Posebna zahvalnost

 

- Želim da se i ovog puta zahvalim autoprevozničkoj agenciji Fudeks koja nikada nije odbila da preveze našu humanitarnu pošiljku iz Pariza do Beograda, niti je uslugu naplatila - istakao je Ilija Miki Vujović.


 "Jedan deo lekova sam i ovog puta poneo kao lični prtljag, zato što nisu mogli da stanu zajedno sa paketom. Istina, ne mogu da pođem u Srbiju, a da ne ponesem lekove za koje verujem da nedostaju hroničnim bolesnicima i siromašnima. Prema ovoj grupaciji posebno sam osetljiv, jer sam ceo radni vek proveo u zdravstvu i znam koliko nedostatak odgovarajućih lekova može da utiče i na psihičko stanje samog bolesnika, kako hroničnog, tako i veoma teškog. Odluku kome će ovaj paket biti uručen ostavljamo vašim novinarima, verujući da će, kao i svakog puta do sad, najbolje znati kome će to najviše značiti. Takođe prepuštamo da odluče kojoj će zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi uručiti lekove", rekao je u našem Dopisništvu Ilija - Miki Vujović, čije ime s poštovanjem izgovaraju mnoga bolesna deca, njihovi roditelji i lekari, ali i siročići, izbegličke i socijalno ugrožene porodice.
 

U nastavku razgovora sa ovim dokazanim humanistom, ispričao nam je kako je u pripremi naredna akcija.
 

- Ovom prilikom želeo bih da napomenem da pripremamo slatke darove ne bi li za Uskrs obradovali dečicu obolelu od najtežih malignih oboljenja na Institutu za majku i dete u Novom Beogradu. Naravno, to već tradicionalno činimo skoro punu deceniju - kazao je Miki Vujović.
 

Reporteri "Vesti" ispuniće želju dobročinitelja iz Francuske i uskoro uručiti pošiljku lekova i odeće onima kojima je to najpotrebnije, o čemu će moći da pročitaju u jednom on narednih izdanja našeg lista.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala svima do neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online