Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 12.02.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Hvala svima do neba

Da 44-godišnji Aleksandar Milićević iz Valjeva, koji godinama boluje od teške neuromišićne bolesti mijastenije gravis nije sam u nevolji, svojim plemenitim gestovima pokazali su mu mnogi zemljaci širom sveta, a posebno oni iz Pariza predvođeni Ilijom Mikijem Vujovićem.

Vesti
Borba za zdravlje: Aleksandar Milićević u bolničkoj postelji

To su činili šaljući mu lek "cellcept" bez koga ne može ni dan, kao i priloge, kako bi lakše došao do ovog medikamenta, jer njegovi roditelji to finansijski ne mogu da izdrže. Dobročinstva ljudi koje i ne poznaje, Aleksandru su dala snagu da sa manje gorčine prebrodi teške dane provedene u bolnici tokom terapija izmene krvne plazme, ali i lakše podnese nedaće u kojima se zbog njegovog stanja našla cela porodica.

Obećano-ispunjeno

- Hvala Radi iz Belgije koja je, kao što je i najavila, poslala kutiju "cellcept", kao i Željku Paravacu iz Beograda. Ovaj mladić je isto tako poslao pride i kutiju leka "trixin" , zamenu za lek"cellcept" , što će nam isto dobro doći. Nikada im to nećemo zaboraviti - poručila je majka Jela Milićević.

Znajući koliko je lek skup u Srbiji i da za jednu kutiju Milićevići moraju da izdvoje čak 250 evra, koliko staje cela penzija jednog od roditelja, otuda i nove pomoći dobrotvora koja ovih dana stiže na njihovu kućnu adresu.

- Obezbeđene su još tri kutije leka"cellcept" koje će Milićevićima odneti Francuz, po imenu Valter. Nije želeo da nam kaže prezime, a kako je njegova Svetlana, takođe iz Valjeva, lako će naći dom Milićevića i uručiti im ovu pomoć. Za kupovinu i nove ture lekova učestvovali su: Slobodanka Ilić, Živka Mančić, Borka Krstić, Suzana Reljić i ja, baš kao i prethodnog puta. Pozdravite Aleksandra od svih nas. Nadamo se da će se brzo oporaviti - kazao je Ilija Miki Vujović penzionisani medicinski radnik, koji se humanitarnim radom bavi više od četiri decenije.

Za Aleksandra je stigao i novčani dar posredstvom naše Redakcije iz Sidneja. U pitanju je 300 australijskih dolara koje su poslali stalni donatori Milivoj i Božena Milosavljević iz Melburna uz toplo pismo u kome između ostalog mole Aleksandra da se pomoli Bogu za njih i upali sveću za zdravlje, kada bude ozdravio.

Prilog i pismo istog dana uručeni su Aleksandrovoj tetki Oliveri Avramović iz Beograda, koja se od srca zahvalila u ime njihove porodice.

- Da nije "Vesti" i pomoći plemenitih čitalaca, verujte ni sama ne znam šta bi bilo sa našim Sašom. Hvala svima do neba na podršci. Kako tim divnim ljudima iz Pariza, tako i Milosavljevićima iz Melburna - kazala je tetka Olivera, potvrdivši da je Aleksandar još u bolnici zbog virusa koji mu je ozbiljno ugrozio zdravlje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online