Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Uz Aleksandra uvek kad je najteže

Da se na muci poznaju junaci, ali i dokazuju pravi prijatelji, to je po ko zna koji put potvrdio humanista Ilija Miki Vujović iz Pariza, penzionisani medicinski radnik. Pošto je na strani Humanitarnog mosta pročitao priču o novim nedaćama i vapaju našeg štićenika, 44-godišnjeg Aleksandra Milićevića iz Valjeva, koji godinama boluje od teške neuromišićne bolesti mijastenije gravis jer mu je ponestalo leka "cellcept" bez koga ne može ni dan, hitno je uputio tri kutije ovog leka.

N. Đurović
Dve i po decenije borbe sa bolešću: Aleksandar Milićević

Medikamenti su pristigli u beogradsko Dopisništvo "Vesti" samo dva dana nakon apela, a istog dana su uručeni Aleksandrovoj tetki Oliveri Avramović, koja brine o ovom mladiću dok se nalazi u Beogradu na terapijama zamene krvne plazme.

- Iskreno, ni sami ne znamo šta da kažemo. Tog dobrog čoveka je na našeg Sašu uputio sam Bog. Hvala mu do neba na ovako brzom odgovoru. Šta čovek na to da kaže?! Neka mu dragi Bog još boljim vrati. Aleksandar će mu sigurno poslati pismo zahvalnosti čim mu bude malo bolje jer trenutno nije u mogućnosti ni na telefon da se javi. U bolnici je na terapijama i obe ruke su mu razapete i pune igala preko kojih dobija terapiju... - kazala je u dahu Olivera Avramović, pojasnivši šta se u međuvremenu dogodilo:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Aleksandar obično posle redovne terapije, jedan dan ostane kod mene. Poslednjeg puta kada je bio, videla sam da mu je bilo loše, ali lekarka je rekla da mu je dobro jer su rezultati bili dobri. Međutim, kako je otišao kući u Valjevo, došlo je do naglog pogoršanja njegovog stanja. Dobio je visoku temperaturu jer je tokom boravka u bolnici zakačio neki virus, a s obzirom na njegovo stanje, to je kulminiralo opštim zdravstvenim kolapsom, zbog čega je hitno vraćen u Beograd. Zato sada prima šest terapija plazme i infuziju, kako bi infekcija što pre bila izbačena iz njegovog sistema, inače bi mu život bio ozbiljno ugrožen. Hvala Bogu, sada mu je malo bolje, ali mu je šećer skočio, zbog povećanog broja lekova. Već više od 10 dana je u bolnici. Nažalost, naš Aleksandar se muči tako već 25 godina. Teško mi je i da to izgovorim, ali jadna cela njegova mladost.

Vesti
Tu kad zatreba: Ilija Miki Vujović

U nastavku razgovora sa tekom Oliverom, saznali smo da su se ovom mladiću javili i drugovi koji su otišli u inostranstvo i godinama ga nisu čuli. Bili su neprijatno iznenađeni kad su pročitali u "Vestima" da je njihov školski drug u teškom stanju i pitali njegovu porodicu šta mu je najneophodnije. I njima su upućene reči zahvalnosti od Milićevića, kojima iskrena briga i sam poziv, znače skoro isto koliko i pomoć koju im šalju dobri ljudi iz daleka.

Novi lekovi na putu za Valjevo

- Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim još nekim humanim zemljacima, koji su zvali sa željom da pomognu. Moja snaja Jela, koja se javljala na telefon, bila je dirnuta njihovom iskrenom brigom. Među tim ljudima dobrog srca su Milena Kovač iz Francuske, gospođa Marjanović iz Švajcarske, Rada iz Belgije i još jedna gosopođa iz Ciriha, koje će Milićevićima, kako su najavile, na kućnu adresu poslati još kutija leka "cellcept".


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala svima do neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online