Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 18.11.2014.
05:55
N. Jokić - Vesti A

Evropa pod pritiskom SAD

Šefovi diplomatija EU dogovorili su se da ne uvode nove sankcije Rusiji, ali da prošire već postojeće. Posle sastanka vodećih ekonomija sveta (Grupa 20) u Australiji, šefovi diplomatija EU dogovorili su se juče na sastanku u Briselu da ne uvode nove sankcije Rusiji, ali da prošire već postojeće.

Rutinski skup u Briselu: Britanski ministar Hamond sa kolegama iz EU
 

EU je tako za sada uspela da se "provuče" između zahteva sopstvene privrede da ne zaoštrava odnose sa Moskvom i pritisaka SAD koje traže od Brisela da se jasno stavi na njihovu stranu u tom energetskom ratu. EU do sada je uvela oštre sankcije protiv Rusije zabranivši ruskim bankama i preduzećima iz oblasti odbrane i naftne industrije da se finansiraju iz njenih izvora i ustanovljavajući listu sa 119 imena osoba kojima je zabranjen ulaz u EU i zamrznuti računi u bankama.


Nova šefica evropske diplomatije, Italijanka Federika Mogerini, ocenila je da je hitno potrebno obnavljanje dijaloga i zatražila od ministara spoljnih poslova članica EU saglasnost da ona preuzme ulogu pregovaračkog posrednika između Kijeva i Moskve. Mogerinijeva je ocenila da sankcije same po sebi nisu cilj.
 

Ukrajina dobija svoj "Euleks"

Od 1. decembra će i Ukrajina dobiti svoj "Euleks" - misiju EU koja bi trebalo da pomogne dobrom i demokratskom funkconisanju pravosuđa i policije, onako kako je to zamišljeno da jednog dana bude na Kosovu.

Mogerinijeva je juče ministrima spoljnih poslova 28 država podnela upitnik koji se tiče ne samo Ukrajine, već i svih ostalih važnih pitanja spoljne politike.


Ruski predsednik Putin odbio je optužbe da Rusija naoružava proruske separatiste. "Odakle potiču blindirana vozila i artiljerijski sistemi? U savremenom svetu ljudi koji se bore za nešto i smatraju da je ta njihova borba legitimna, uvek će pronaći oružje", izjavio je ruski predsednik Putin za nemačku TV ARD dodavši da ukrajinske vlasti upotrebljavaju čak i balističke rakete, a da to niko ni ne pominje.


Rusija je juče proterala više poljskih diplomata optuženih za špijunažu uzvraćajući tako na proterivanje ruskih diplomata iz Varšave.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.11.2014. 06:17
Белосветска беда. ЕУ (екипа улизица) који више незнају, ни где су, ни где ће? "Прете Русији" а, у потаји преговарају и сарађују јер без Русије су пропали у свим доменима. САД су на ивици краха јер су изгубиле сваку контролу над јужно-америчким државама и сваки имиџ у осталом делу света. Самовоља траје док траје и онда се претвори у самоћу. Како је де Гол рекао за надмене енглезе: нека њих на острву, тамо им је најбоље. Да је ту, то би исто рекао и за американце које је протерао из Француске кад су се почели понашати као газде. Наша Србија је у проблемима, за то не можемо тако олако оптуживати било коју владу, кад се сетимо шта нам се све десило. Треба пљунути у длан. као некад и ићи напред.
Utorak 18.11.2014. 07:01
Tako je to kada covek nije svoj gospodar.Sada Eu sam sebi kopa raku a amerikance to ne kosta nista.Vrlo neinteligentno i neprofesionalno. Nemojte samo stavljati na crnu listu vatrogasce, treba će vam uskoro u velikom broju
Utorak 18.11.2014. 09:35
Brisel se pita dakle pro-rusima naoružanje a na pita se odakle džihadistima iz Sirije i Iraku američko naoružanje ! (hummeri , sistemi itd...)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online