Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 21.03.2013.
00:39
Telegraf.rs, Slobodna Bosna A

"Jedina srpska šansa je Koštunica"

Haški optuženik Radovan Karadžić je tokom skoro petnaestogodišnjeg skrivanja i bežanja od odlaska u Hag imao redovnu korespodenciju sa svojim prijateljima, političkim istomišljenicima u Srbiji, a u pismima koje im je slao iznosio je svoje komentare, mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u Republici Srpskoj, Srbiji, ali i međunarodnoj politici.

Radovan Karadžić jedini nadu video u Vojislavu Koštunici
 

Tako u pismu, do kojeg je došla “Slobodna Bosna”, a koji je sa nepoznate lokacije uputio svom ratnom savetniku Jovanu Zametici u Beograd, 9. aprila 2001, Karadžić komentariše “petooktobarsku promenu vlasti u Srbiji”, pad režima Slobodana Miloševića i dolazak na vlast DOS-a:

“Neshvatljivo mi je kako povodom Slobodanovog pada trijumfuje toliko različitih grupa i pojedinaca”, piše Karadžić u pismu Zametici i nastavlja: “Poznate su nam užasne greške ranijih vlasti od kojih su najveće one prema zapadnim Srbima. Njihovo nazadovanje i počinje Vensovim planom za Krajinu i prihvatanjem parcijalnih i provizornih rešenja (bez celovitog rešenja za sve, uključujući i Kosmet), pa prihvatanjem planova za BiH protiv naše volje, napuštanjem Kosmeta u jesen ’98. godine Zapad je osetio da će na kraju dobiti sve na čemu bude istrajavao".

Karadžić ga ceni: Vojislav Koštunica

"Ali naša najveća greška je što nisu stvorene prilike za nacionalno pomirenje i proširenje koalicione osnove vlasti na one DOS-ove stranke koje su normalne i patriotske. Tako se desilo da su u koaliciji jedan Čanak i jedan Koštunica”…

Karadžić u nastavku pisma gotovo vizionarski očajava nad skorom budućnošću Srbije:

“Užasno je i to što će pizma malih stranaka i malih ličnosti ponovo zagaditi političku scenu Srbije, a Slobodanova sudbina će visiti nad narodom kao stalan izvor stida, jači nego njegova vlast. A vreme stida će doći uskoro. Jedina nada je Koštunica i oni koje on može okupiti oko sebe. Nije mi jasno šta će Evropa Srbiji, ako Srbija izgubi dostojanstvo, a šta će Evropi Srbija bez dostojanstva. Da li iko u Evropi o tome vodi računa, kad već u Srbiji mnogi ne vode?”

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.03.2013. 04:54
Jedina Srbska sansa je Srbski narod da se ujedini i zaboravi na politicka opredeljenja i njihovu ideologiju koja je njima najjbitnija i da narod uzme stvar u svoje ruke ovako vise ne moze!!!Svakog dana sve vise i vise gazenje i ponizavanje naseg naroda a niko prstom ne mrda. Nista bez nas BRACO SRBI nista bez UJEDINJENOG SRBSKOG NARODA!!!! Samo Sloga Srbina Spasava!!!!!!
Četvrtak 21.03.2013. 00:49
Jedina Srpska sansa je Srpska Radikalna Stranka!Samo se oni nikada nisu menjali tj njihovu politicku ideologiju.Svi ostali su bili malo ovako,malo onako...kao vetar.Pa i Kostunica,iako sad glumi nesto,sta god da glumi.Proslost se ne zaboravlja Vojislave.
Četvrtak 21.03.2013. 03:40
Jedina Srpska sansa je Srpski patrotski front! DSS-SRS-Nasi i Srpske Dveri! Srpske Dveri vec pozivaju na udruzenje. Sada je vreme da se pokaze kome su uski stranacki interesi na prvom mestu ,a kome je Srbija na prvom mestu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online