Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.07.2018.
12:55
Vestionline, Tanjug A

Kineski ambasador: I jedna kineska kompanija na tenderu za RTB Bor

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang potvrdio je da se jedna kineska kompanija javila na tender za RTB Bor, koji je raspisala Vlada Srbije.

pixabay.com
 

On je, gostujući u emisiji "Sedmica" Radio Beograda rekao da je, koliko je njemu poznato, desetak kompanija zainteresovano za RTB Bor, među kojima je i jedna kineska kompanija. 

- Smatram da je to normalno i prirodno. Srbija ima zakone i propise na svetskom nivou, a sve kineske kompanije u Srbiji poštuju srpske propise, pa je tako i u slučaju RTB Bor. Nadamo se da će Srbija izabrati pravog partnera, koji će uspešno poslovati - reko je Li.

On je dodao da su trenutne kineske investicije u Srbiji vredne oko tri milijarde evra, ali da se ekonomska saradnja stalno unapređuje.

Kao primere, ambasador je naveo nedavno potpisan Memorandum o saradnji sa fabrikom Ikarbus.

Li je, takođe, potvrdio poziv kineskog predsednika Si Ðinpinga predsedniku Vučiću da u septembru poseti Kinu i učestvuje na takozvanom "Letnjem Davosu". 

To će, kako kaže, biti sjajna prilika se se učvrste i poboljšaju bilateralni i ekonomski partnerski odnosi dve zemlje. Veoma važan deo te saradnje je projekat "Jedan pojas jedan put". 

- Moram da zahvalim vašem predsedniku Vučiću, koji je na vreme prepoznao ovakvu šansu, zbog koje je Srbija glavna tačka na tom putu - istakao je Li.
 

Kineski ambasador, koji kaže da je za njega Srbija druga domovina, rekao je da Kina neguje čvrsto prijateljstvo prema našoj zemlji. 

- Srbija je sad na dobrom putu, zaista. Samo neka nastavi ovako. Srbija sada ima najbolje rukovodstvo, stabilnu Vladu, mudru politiku. Uveren sam da će za 10 godina biti još uspešnija i bogatija zemlja - rekao je Li. 

Kina, kako je objasnio, podržava Srbiju na putu ka EU.

- Koliko vidim Evropska unija kaže da je Srbija dobrodošla. Međutim, ona uvek daje još po neki uslov. A što se Kosova i Metohije tiče, naš stav je jasan - Kina ne priznaje nezavisnost Kosova i Metohije. Rezolucija 1244 je osnov za rešavanje tog problema - kaže Li i dodaje:

- Mi prihvatamo svako rešenje koje Beograd i Priština postignu. Moj lični stav je da pregovore koje sada vode Vučić i Tači treba nastaviti, ali bez rokova, već normalno i prirodno. Niko nikog ne treba da natera da prihvati ono što je mimo želje naroda - zaključio je ambasador Li.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online