Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 07.12.2018.
18:00 >> 14:48h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Da i sirotinja oseti draž praznika

Rajka Tarlać zajedno sa prijateljima uputila je 3.000 dolara da bi usrećila trinaestoro ugroženih porodica u Srbiji i Republici Srpskoj.

Lična arhiva
Povredio nogu: Janoš Pap sa suprugom i ćerkom

O dobročinstvima humane penzionerke Rajke Tarlać iz Sidneja, rodom iz Potkozarja u Republici Srpskoj, baš kao i njenih dobrih prijatelja, do sada smo ispisali na stotine stranica, jer su pomogli na brojne ljude za čije su sudbine saznali posredstvom našeg lista. Mnogi od njih su im ostali u srcu, pa su im verni i u vreme kada su akcije za njih već uveliko prohujale sa stranica "Vesti". Svoju plemenitu misiju nastavili su i tokom ove godine što smo verno beležili. U prilog tome govori još jedna vredna donacija od 3.000 dolara, namenjena za nevoljnike u otadžbini povodom predstojećih pravoslavnih praznika.

Pored Rajke Tarlać ovog puta svoj doprinos su dali: Nada Davidović, Vera Aleksić, Obrad Marić, anonimni sveštenik SPC u Australiji. Kako naša predana i dugogodišnja čitateljka Rajka često kaže, kada vidi da njeni zemljaci u otadžbini bolesni i da gladuju, srce hoće da joj iskoči iz grudi i ne može sedeti skrštenih ruku. Upravo zato želi da im malo olakša teško breme, a posebno ulepša praznike.

Godinama uz siromašne i bolesne: Rajka Tarlać

Na listi ovih dobročinitelja iz Sidneja, ovog puta našlo se čak 13-oro ugroženih ljudi, dece i porodica. Po 300 dolara namenili za: Vukomira Tomovića (66) iz Novog Pazara i njegove nepokretne sinove Predraga (41) i Ivana (31), zatim četvoročlanu bolesnu familiju Zarić iz sela Trnjaci kod Bijeljine, siromašnu familiju Janoša Papa iz Mužlje kod Zrenjanina koja ima dvoje dece sa posebnim potrebama i slepog dečaka Aleksandra Smukova iz Dobrinaca kod Rume.

A po 200 dolara izdvojili za: Moniku Terzić (31) iz Beograda, mladu samohranu majku koja je prilikom porođaja ostala u stanju budne kome, starinu Ranka Majstorovića iz Omarske, polupokretnu Svetlanu Kljajić iz Kozarske Dubice i njenu ćerkicu Jovanu, Mihajla Kukića iz Prijedora koji je pobedio leukemiju, Bajru Suljović iz Novog Pazara koja u iznajmljenom stanu i bez ikakvih prihoda pune 23 godine sama brine o nepokretnoj i gluvonemoj ćerki Arijeti, slepu Doris Bošnjaković (24) iz Užica, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize i epilepsije, Nikolu Matkovića iz Vučinića kraj Novog Pazara, Stefan Božinović iz Svrljiga i porodici pokojnog radnika Goše, Dragana Mladenovića iz Velike Plane.

Prispećem ove vredne donacije Rajke Tarlać i njenih humanih prijatelja, reporteri "Vesti" imaju za zadatak i obavezu da sve priloge što pre proslede na navedene adrese. Pre svega, kako bi pomoć dobrih ljudi sa dalekog kontinenta, koji su mislili na sve te nevoljnike, stigla na vreme da svima ulepša dane radosti. Isto tako, da ovu godinu započnu puna srca i trpeze i da niko ne oseti gorčinu.

Zadatak neće biti lak, ali daćemo sve od sebe da ga ispunimo. Jedno je sigurno, svi kojima je pomoć namenjena, biće silno obradovani, posebno kad čuju od koga im pomoć stiže.

Dar i za Milicu Đorđević

Plemenita Rajka Tarlać i njen prijatelj Ljubo nisu zaboravili da obraduju ni svoju štićenicu Milicu Đorđević (12) iz Prizrena na Kosmetu kojoj šalju mesečne stipendije kako bi bezbrižno odrastala i školovala se. Stupivši u kontakt sa majkom Evicom Đorđević, saznali su da Milica ima jednu neostvarenu želju. Odlučili su ubrzo da joj tu želju i ispune.

Zato su posredstvom naše sidnejske Redakcije namenski uputili 250 dolara kako bi mogla da kupi željeni sat. I ovaj dar narednih dana stići će u ruke Milice Đorđević i sigurni smo, obradovati je do neba. A, šta će sve svojim dobročiniteljima poručiti u znak zahvalnosti, moći će da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nova nada u Slovačkoj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online