Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 20.12.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Srećni vam praznici, dobrotvori naši!

Približilo se vreme jednog od najvećih hrišćanskih praznika, pa je tako i verna čitateljka "Vesti" Rajka Tarlać iz Sidneja, zajedno sa prijateljima, kao što smo već zabeležili, uputila 3.000 dolara posredstvom Redakcije našeg lista kako bi usrećila što više nevoljnika u otadžbini.

V. Sekulić
Jednom miljenik - uvek miljenik: Aleksandar Smukov

Na listi onih kojima je pomoć namenila, podsećanja radi, našlo se ukupno 13 štićenika Humanitarnog mosta, a među njima, kao i uvek 15-godišnji Aleksandar Smukov iz Dobrinaca kod Rume. Za njega je izdvojila dar od 200 dolara.

- Draga Rajka Tarlać se uvek seti našeg sina za praznike. I ovog puta nas je prijatno iznenadila i obradovala. Hvala joj od srca. Nama je svaka para velika i mnogo znači pošto, nažalost, kod kuće imamo troje bolesne dece kojima je potrebna stalna nega. Povrh svega, od kada Aca pohađa Specijalnu školu za slepu i slabovidu decu, velike troškove imamo i za njegov prevoz od Zemuna do kuće svakog vikenda.

Iako je sudbina htela da ga opaka bolest s kojom se dugo borio ostavi bez vida, njegov hendikep mi malo lakše pada saznanjem da je to prihvatio i da hrabro gura dalje. Samostalan je i sposoban da brine o sebi, a to je važno za njegovu budućnost. Odličan je učenik prava i sada mašta da postane sudija. Voli i da se takmiči, čime se posebno dičim. Da nije humanih ljudi poput drage Rajke, život mog sina bio bi neuporedivo teži. Svakako ćemo od ovog dara Acu i njegove sestrice Ivanu i Nikolinu obradovati nekim poklonima - rekla je Aleksandra Smukov, pošto se prilog našao u njenim rukama.

Lična arhiva
Doris Bošnjaković

U nastavku razgovora, podelila je sa nama i druge vesti, budući da je celo leto provela brinući o suprugu Dušanu, koga je čekala operacija srca. Prema rečima lekara, stigao je u poslednji čas.
- Na sreću, Duško je operisan i da nije otišao na tu operaciju, ne bi sada bio sa nama, a sve ove godine vukao je za celu kuću. Ugradili su mu tri bajpasa. Nisam ni ja zdravstveno najbolje, ali ne smem da posustanem, sve je sad na meni i zato moram da se borim. Da podnesemo teško breme koje se svalilo na nas, pomogli su nam Mile stolar, čovek ogromnog srca, koji nam je često donosio odeću i obuću za decu, pelene za odrasle, obezbedio veš-mašinu, stolicu za ljuljanje...

Veliku zahvalnost dugujemo i humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe koja nam je kompletno renovirala i postavila novi krov, koji nam je nevreme porušilo. Da nam nije bilo njih, stvarno ne znam šta bismo sada radili - iskreno će majka Aleksandra.

Kako je u međuvremenu za njenog sina Acu stigao i dar od 300 dolara njegovih redovnih donatorki Dijane i Silvane iz Melburna, to je Smukovima i ova pomoć prosleđena na kućnu adresu, budući da su sneg i led napravili ozbiljne zastoje u saobraćaju.

Lj. Mudrinić
Ranko Majstorović

- Činjenica je da ima mnogo plemenitih zemljaka u dijaspori koji i po završetku akcije ne zaboravljaju našeg Acu. To mnogo znači, pre svega u ljudskom smislu. Zato dugujemo ogromnu zahvalnost kako plemenitoj Rajki Tarlać, tako i Dijani i Silvani, koji Aci često šalju priloge, a posebno tokom praznika i za njegov rođendan. Njima, kao i svim ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" želimo da i predstojeći Božić i Novu godinu proslave u zdravlju, miru, blagostanju i ljubavi! Moram da priznam, da kad mi je mnogo teško, noću kada svi prilegnu, uzmem sačuvana pisma zemljaka koja su stizala za vreme Acinog lečenja i borbe za njegovo zdravlje i čitam ih dugo. Nekako mi bude malo lakše na duši, jer mi te reči podrške mnogo znače i sada mi daju snagu da ne posustanem - poručila je majka Aleksandra.

Ni jedan praznik bez Rajke

Novčana pomoć od 200 dolara stigla je i na kućnu adresu 26-godišnje slepe Užičanke Doris Bošnjaković, obolele od cerebralne paralize i epilepsije.

- Veliko i od srca hvala Rajki i njenim prijateljima koji nas ne zaboravljaju ni posle toliko godina i uvek se trude da nas obraduju za praznike. Želimo im dobro zdravlje, sreću i napredak. Njihov dar utrošićemo na najneophodnije za Doris. Kod nas nema mnogo toga novog. Borimo se kako znamo i umemo. Ipak, od kako je naša akcija za ugradnju lift-platforme urodila plodom i otkad smo počele da se krećemo i zalazimo među ljude, tako je i moja ćerka procvetala. Hvala svima neizmerno na tome - kazala je Slavica Polimčević - Bošnjaković.

Hvala i od Majstorovića

Dobrotvorka Rajka Tarlać iz Sidneja uputila je pomoć od po 200 dolara i za starinu Ranka Majstorovića iz Omarske. Naravno, prema želji ove divne žene, prilog je odmah prosleđen na njegovu kućnu adresu, na čemu se njegov unuk Marko od srca zahvalio, pošto se donacija našla u njegovim rukama.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nova nada u Slovačkoj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online