Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 10.11.2014.
12:00
Ž. M. - Foto: Vesti A

Nemojte me zaboraviti!

Ko jednom vidi sliku 16-mesečnog Viktora Sekulića neće ga sasvim sigurno zaboraviti. Ni njegove začuđene oči, ni njegove ispružene ručice... Ovo malo pile iz Stanara kod Doboja očekuje od svih nas da mu pomognemo u borbi za život. Ova beba će biti naš najmlađi štićenik Humanitarnog mosta, s njim ćemo se družiti narednih dana, i zajedno želeti da se što pre vrati svojoj kući iz banjalučke bolnice.

Uz Tebe smo: Viktor Sekulić
 

Život šesnaestomesečnog Viktora do kraja septembra odvijao se slično kao i kod većine njegovih vršnjaka. Bila je to vesela beba, okružena ljubavlju i pažnjom majke Nataše i 28-godišnjeg oca Aleksandra, mladog bračnog para, a onda su jedno jutro primetili da mu teče krv iz nosa. Nakon pregleda u dobojskom domu zdravlja, lekari su posumnjali na ozbiljne probleme.

- Na licima lekara primetio sam da se nešto zbiva, da nešto nije u redu. Rekli su nam da Viktora hitno moramo da prebacimo u Banjaluku, ali nisu hteli da kažu o čemu je reč. Na klinici u Banjaluci utvrđeno je da naš Viktor boluje od najtežeg oblika akutne limfoblastične leukemije - priča otac Aleksandar kome se ceo svet srušio na glavu.

Kontakt telefoni

Ukoliko želite da stupite u direktan kontakt sa ocem Aleksandrom možete ga dobiti na telefon: 00387 65 767 786, tetku Jelenu na broj: 00387 66 000 771, a fiksni telefon Sekulića je: 00387 53 290 928. Adresa: Porodica Sekulić, Stanari bb. 74208, Republika Srpska, BiH.

Već mesec i po dana Viktor je, zajedno sa majkom, smešten u KBC Banjaluka. Prolazi kroz terapije nakon kojih će biti jasno da li će biti upućen na transplantaciju koštane srži.

Terapije nisu jeftine, ali ako bude potrebna operacija, za nju će, prema rečima oca Aleksandra, biti potrebno oko 100.000 evra, koliko treba izdvojiti za ovakav zahvat u Italiji.

Takva operacija u Nemačkoj košta oko 250.000 evra, a za Viktora postoji još jedna otežavajuća okolnost, a to je da nema svog donora, jer nema ni brata, ni sestru.


- Upravo smo se podvrgli analizama koje će pokazati da li mi kao roditelji možemo pomoći našem jedincu, mi iz dana u dan dobijamo nove informacije, bez ikakvih dugoročnih prognoza. Na Viktoru su vidljive stalne promene raspoloženja, nejak organizam se bori protiv temperature, niko ništa ne može da nam kaže - kaže Aleksandar i podseća da je akcija pomoći za lečenje Viktora u toku.

U majčinom zagrljaju

- Najveću podršku Viktoru pruža majka koja je neprekidno uz njega u bolnici. I ona je svašta preživela u životu kao dete poginulog borca, nakon par godina joj je umrla majka, a sad i ovo. Nadam se da je ovo neće dotući i da ćemo zajedno iz svega izaći kao pobednici - veruje Aleksandar.


Otvoren je poseban račun, a organizovane su i brojne humanitarne akcije širom Srpske, ali i u dijaspori. Zemljaci u Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji su skočili na noge da pomognu svom sugrađaninu. U novembru je otvoren i humanitarni broj (1432) na koji korisnici mobilne mreže u Srpskoj mogu, jednim pozivom, da doniraju jednu KM.


- Akcija je dosad naišla na solidan odziv, na računu imamo oko 8.500 evra. Kako ćemo sakupiti ostatak, ni sam ne znam, ako dođe do odluke o transplantaciji. Što se ovog novca koji je već prikupljen tiče, ja samo kažem: dabogda mu ne trebalo pa da ga damo kome treba. Dabogda nikome ne trebalo nikada za te svrhe! - poručuje Aleksandar Sekulić.
 

Koncert u Lincu

Mladi članovi Vidovdana iz Linca pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za malog Viktora. Tim povodom se organizuje gostovanje muzičara iz Beograda, Boška Ćirkovića Škabe iz grupe Beogradski sindikat i Blaška Gavrića Žoble. Koncert je zakazan za 6. decembar u Kult Klubu u ulici Fridhofštrase 4 u Lincu sa početkom u 21.00 sat. Sav prihod od koncerta namenjen je za lečenje bebe iz Stanara.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Bitka za svaki novi dan
HUMANITARNI MOST Samo da ugosti neznanca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online