Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 22.11.2014.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Srećno Viktore, samo izdrži!

Nisu sve priče o herojima vedre, ponekad su i teške za pričati, pogotovo ako je biti heroj borba za život. Ovo je moja priča o heroju, mom heroju. Moj heroj je Viktor Sekulić, 17-mesečni dečak iz Stanara koji se bori za život protiv najtežeg oblika limfoblastične leukemije. Do pre nekoliko meseci veseo dečak, pun života, sa željom da upozna svet, okružen ljubavlju i pažnjom, dečjom radoznalošću upijao je radost iz života. Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest o njegovoj bolesti.

Hiljade novih prijatelja: Viktor Sekulić u bolnici
 

Šanse da preživi su ispod 50 odsto, sada moj heroj mora na presađivanje koštane srži... Izgubio je bezbrižno detinjstvo - dobio je prijatelje. Izgubio je kosu, ali ne i bitku protiv opake bolesti.

Suviše je mali da shvati da je heroj, ali dovoljno jak da pobedi. Dok ovo pišem moj heroj se bori za život... Budimo ljudi, budimo i mi heroji, pomozimo mom heroju da pobedi ovu bitku!", napisala je na engleskom Vanja Stevanović, učenica OŠ "Desanka Maksimović" iz Doboja.


Ovoga puta nije trebalo reći ni reči, a svi zemljaci širom sveta skočili su u pomoć. Od 100.000 evra, sume potrebne za transplantaciju koštane srži, plemeniti dijasporci već su donirali više od 50.000 evra. I iz bolnice u Banjaluci, gde se trenutno nalazi na lečenju mali Viktor Sekulić, stižu lepše vesti.


- Viktor je trenutno prošao kroz jednu krizu, desetak dana je bio pod temperaturom i jedno vreme bio je u potpunoj izolaciji. Sada se, hvala Bogu, oporavio pa je u poslednjih sedam dana veseo i raspoložen. U tom periodu imao je pauzu i od težih terapija koje uskoro treba da otpočnu. Još ne znamo kada ćemo krenuti put Beograda gde će mu biti urađen takozvani venski kateter preko koga će primati terapiju, pa sestre neće morati svaki čas da traže vene. I ovde u Banjaluci mu je ugrađen na butini privremeni kateter, pa se Viktor sada manje plaši... - kaže otac Aleksandar, inače radnik na benzinskoj pumpi.

Kontakt telefon

Adresa porodice Sekulić je: Aleksandar Sekulić, Stanari bb, 74208, Republika Srpska, BiH. Kontakt telefon oca Aleksandra je: 00387 65 767 786, tetke Jelene: 00387 66 000 771, a fiksni broj Sekulića je: 00387 53 290 928.

U novi spisak humanih ljudi upisali su se i naši čitaoci, ali i zemljaci širom sveta, a njihova imena saopštio nam je otac Aleksandar Sekulić.

To su: Gojko Ristić sa drugovima iz Italije koji su poslali 320 evra, Dragana Vidović iz Nemačke 300 evra, Marko Janjilović iz Slovenije 100 evra, Radivoje Jović, takođe iz Slovenije 150 evra, Svetlana Stojanović iz Slovenije 10 evra, Dragana Savanović iz Švajcarske 50 evra, Jovica Trifković 400 evra, porodica Tomašević iz Nemačke 50 evra, Goran i Aleksandra Grujić iz Nemačke 100 evra uz paket sa slatkišima i igračkama za malog Viktora, Čedo Popović iz Danske 500 kruna, Nataša i Branko Šljivić iz Italije sakupili su 1.225 evra i dostavili spisak svih darodavaca, Dragan Čanić iz Nemačke 500 evra, porodica Kovačević iz Slovenije 110 evra, Tijana Jakovljević iz Kanade 200 dolara, Dragomir Đurić iz Austrije 50 evra, M. Lojanica iz Australije 100 dolara, Danijela Zrnić iz Nemačke 100 evra, Mihajlo Kozomara iz Australije 300 AUD, Nebojša Lazarević iz Švajcarske 50 evra, Stojan Stamenković iz Nemačke 221 evro, Ivana Jovanović iz Nemačke 20 evra, Marina Vuković iz Slovenije 200 evra, Dragan Ivanković iz Austrije 100 evra, Mara Kuzmanović iz Švajcarske 32 evra, Radislav Sekulić iz Nemačke 1.500 evra, Milica i Nenad Pavlović iz Kanade 2.000 evra, Miodrag iz Minhena 20 evra, a Miljana i Vlada Jerkić takođe iz Minhena 200 evra... Akcija se nastavlja, a "Vesti" se od srca zahvaljuju svim čitaocima, ali i ostalim humanim ljudima koji su se upisali u dugu listu donatora.

Deca za decu

Radomir i Dijana Putnik iz Doboja organizovali su akciju prikupljanja pomoći za malog

I osnovci pomažu: Torta za mališana

Viktora Sekulića, prodavajući torte koje sami prave, a prikupljen novac od prodaje je dostavljen mališanovim roditeljima.

 

Učenici IV-1 OŠ "Sveti Sava" su na času odeljenske zajednice imali temu "Humanitarne akcije", pa su odlučili da kupe jednu tortu za svoje odeljenje i na taj način pomognu bolesnom Viktoru.

Sakupili su više nego što torta košta, pa su i oni kao nagradu dobili veliku tortu. Svi su poželeli svom sugrađaninu što brže ozdravljenje.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sve manje vremena pred put
HUMANITARNI MOST Nemojte me zaboraviti!
HUMANITARNI MOST Hvala, plemeniti Damire!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online