Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 22.02.2016.
14:53
Vestionline A

"Jedina šansa da Putin izbegne propast je da se pobrine da propadne EU"

"Režim ruskog predsednika Vladimira Putina koristi izbegličku krizu za destabilizaciju Evropske unije" piše u autorskom članku američki milijarder Džordž Soroš.

Reuters
Soroševe prognoze, samo puste želje

U članku koji prenosi slovenačko "Delo", Soroš navodi da režimu Putina iduće godine, zbog dospeća velikog broja dugova i niskih cena energenata, preti bankrot.

- Za Putinov režim je najdelotvorniji način da izbegne svoju propast to da se pobrine da pre njega propadne Evropska unija - navodi se učlanku i dodaje da EU, koju pogađa više kriza, "puca po šavovima" i da u takvom stanju neće moći da održi ekonomske sankcije protiv Putina, uvedene zbog ruske aneksije Krima.

- Podeljena Evropa bi Putinu veoma koristila jer bi iskoristio svoja poznanstva zasnovana na ekonomskim interesima i protivevropske stranke s kojima je brižno negovao odnose - navodi Soroš.

EU i Putin vode bitku ko će pre da propadne

Kako navodi, Putinova Rusija predstavlja realnu pretnju EU, pa bi ona morala jedinstveno da nastupi protiv nje budući da zapravo Rusija i EU u sadašnjim odnosima vode "bitku s vremenom" ko će prvi da propadne.


Teško je razumeti zašto lideri EU i SAD veruju Putinu i njegovim rečima umesto da sude "po delima" jer se pokazalo da mu se ne može verovati, a napadi ID i terorističko delovanje njenih pripadnika "ne mogu se, bez obzira na svoju surovost, uporediti s pretnjom koja dolazi od Rusije", navodi se u članku.

Tu će opasnost biti teško pobediti, ali to je trka s vremenom i što svet pre postane svestan te opasnosti to bolje, navodi Soroš.

Putin je dobra taktičar ali loš strateg

Putin je dobar taktičar, ali loš strateg, pa je delovanjem u Siriji došao u konflikt s turskim predsednikom Erdoganom i tako naštetio interesima i Rusije i Turske.

Pogrešno je misliti da se on odlučio za intervenciju u Siriji kako bi povećao izbeglički talas u Evropu, ali kad je do toga došlo iskoristio je priliku jer u izbegličkoj krizi "vidi način da ubrža raspad Evropske unije", navodi Soros.

- Kada je neka država ili savez država u smrtnoj opasnosti, onda je za lidere bolje da se s teškom realnošću uhvate u koštac, nego da jeignorišu. U borbi za svoj opstanak EU je prisiljena da nastupi protiv Putinove Rusije - navodi Soroš.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.02.2016. 15:23
Soroš je matora drtina
Ponedeljak 22.02.2016. 16:42
Kada je frka obicno se koriste neistine i lazi - ili neosnovana cenzura protiv opozicije. Jadan vucic kada mora i pojedine teme da trazi da se zakljucavaju na vesti online. Kao i ova tema koja nije zakljucana ali vrvi od neosnovanih medijskih manipulacija i lazi. Pitanje (za pametne): kako je moguce da je do juce SAD bila ZA propast EU a danas je to Putin?????
Ponedeljak 22.02.2016. 20:29
Ovog lesinara jos Rak nije poceo da jede....?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online