Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 11.02.2016.
19:32
Vestionline A

Soroš: "Rusi, bankrotiraćete sledeće godine"!

Američki milijarder Džordž Soroš piše na svom blogu kako Rusiji najverovatnije preti bankrotstvo naredne godine, kada na naplatu dođe znatan deo stranih dugovanja, a da Putin, kako bi to izbegao, želi da podstakne raspad Evropske unije.

Reuters
Soroš se veoma često negativno izražava o Putinu i Rusima

"Putinovom režimu preti bankrotstvo 2017. godine, kada na naplatu stigne znatan deo stranih dugovanja, upozorava milijarder Džordž Soroš u svom blogu na sajtu Project-syndicate.org."

Po njegovom sudu, popularnost aktuelnog ruskog predsednika Vladimira Putina zasnovana je na "ugovoru sa javnošću", prema kome aktuelni šef države mora da obezbedi finansijsku stabilnost i permanentni (makar i spori) rast životnog standarda.

"Putin je genijalni taktičar"

Zbog zapadnih sankcija udruženih sa padom cena nafte, ruske vlasti neće moći da održe obećanja, pa američki berzanski špekulant predviđa da će pomenuti i još neki drugi događaji negativno uticati na životni standard i stav birača uoči jesenjih parlamentarnih izbora.

Soroš veruje da bi kolaps Evropske unije mogao da pomogne Putinu da se održi na vlasti, jer bi raspad EU za Rusiju značio delimično oslobađanje od sankcija. Za Putina bi takođe, kako ističe, ekonomski bila korisna podela Evrope, a iskoristio bi i antievropske partije koje podržava.

Upravo željom da podstakne raspad EU objašnjava se, po Sorošu, sadašnja politika Rusije u Siriji, odnosno njena vojna dejstva, koja utiču na povećanje broja izbeglica u Evropi. Soroš smatra da povećani priliv migranata može da uništi EU, koja trenutno mora da se nosi sa pet ili šest kriza istovremeno, a Putin kao "genijalni taktičar" nije mogao, a da ne iskoristi mogućnost da ubrza raspad EU, prenose ruski mediji Sorošove reči.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.02.2016. 20:02
hoces sad da bankrotiraju? dzaba ti sve "investitoru" neces dobiti njihovu naftu!
Četvrtak 11.02.2016. 21:14
сорош - Сер-ЕШ
Četvrtak 11.02.2016. 20:37
Danasnjom svetskom ekonomijom dominira Zapad sa Amerikom na celu ! Zapad moze da radi sta hoce jer zna da je ZAJEDNISTVO nesalomivo . Udruzenim snagama su nepobedivi . Imaju tu privilegiju da dominiraju geopolitickom ekonomijom i to sa najacim valutama (Dolar , Jen , Evro , Funta ,Franak ...) - ko moze tome OZBILJNO da se suprotstavi !!! ??? ... Da hoce Zapad moze da slomi Rusiju u roku - ODMAH ! ... u Rusiji vlada apatija , ni sami ne znaju sta ih spopada i muci .... Niska konkurentnost ekonomije , zavisnost od izvoza sirovina , tehnolosko zaostajanje , visoka zavisnost od spoljnoekonomske konjunkture , nedovoljan obim resursa za kreditiranje , niska investiciona privlacnost zemlje , zaostao finansijski i bankarski sistem , losa poslovna klima , odliv stranog kapitala .... itd itd itd
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online