Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 31.12.2015.
15:43
rs.sputniknews.com A

Rusi zadovoljni: Izvezli oružje u vrednosti od 15 milijardi dolara

Rusija je tokom ove godine izvezla oružje u vrednosti većoj od 15 milijardi dolara, a isto toliko vojne opreme planira da proda i naredne godine, kaže zvaničnik iz Federalne službe za vojno–tehničku saradnju Rusije.

Reuters
Rusko oružje bilo traženo u 2015. godini

- Plan za 2015. godinu je ispunjen i završen sa isporukom naoružanja u ukupnoj vrednosti od 15,2 milijarde dolara. Isporuke će biti nastavljene - istakao je on, dodajući da je planirano da 2016. godine vrednost izvoza oružja takođe premaši 15 milijardi dolara.

- Glavni cilj je da sledeće godine zadržimo drugo mesto (iza Sjedinjenih Američkih Država) u izvozu oružja u svetu - naglasio je on.

Međunarodni institut za istraživanje mira je sredinom decembra objavio svoj godišnji izveštaj o 100 najvećih proizvođača oružja u svetu, prema kojem Rusija, uprkos ekonomskim problemima izazvanim zapadnim sankcijama, beleži porast u prodaji vojne opreme.

U izveštaju se navodi da se najmanje 11 ruskih firmi nalazi na listi prvih 100 kompanija u svetu po prodaji oružja, kao i da one čine 10 odsto ukupne prodaje.

Evropska unija i njeni zapadni saveznici su u aprilu prošle godine uveli nekoliko rundi sankcija protiv Rusije zbog njenog navodnog učešća u oružanom sukobu u istočnoj Ukrajini, koje je Kremlj je u više navrata negirao.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.12.2015. 17:04
Za dolar danas cete dobiti 75 rubljicki !!!
Četvrtak 31.12.2015. 23:28
Danas za 1 dolar mozes dobiti 75 rubljicki ... moram priznati da su Rusi bogme dobro "naduvali" popularnost ruskog pseta iako mu je rublja DNO-DNA , na Baltiku Lukoilu odzvonilo , gasovodima zavrnute slavine , brodogradnja ravna NULI (Mistrali plove pod egipatskom zastavom) , budzet urnisan , krv siSSaju narodu , nafta sa 100 na 35 dolara po barelu (jos malo Rusi naftu ni na litre nece prodavati) Ukrajina (najveca drzava Evrope) za sva vremena - nasvidanje , Sirija RUSvaj ... ode Rusiji - Moldavija , Gruzija , Ukrajina , Kuba , Venecuela .... Crna Gora prima ponudu Nato-a koja se NE odbija(vise Jadranu nece ni ruski turista imati pristup , a kamoli "ruska mornarica" ) , Srbija krupnim koracima ka EU , a u Siriji liliPutin solira kao poslednji belosvetski dripac - Kina u potpunosti iskulirala , a Iran ostavio Rusiju "na cedilu" (povodom sirijskog pitanja - a ko bi smeo Americi prkositi ???) ... Mocna Rusija postoji samo u ispranim rusofilskim mozgovima (zamisli - ceo svoj zivot provedes u zavisti i ljubomori zbog NEdokucivih Amera) ... danas za jedan dolar dobices 75 rubljicki ... istok Ukrajine gori , od Briks-a ostala samo super prica (bajka) ...itd itd itd .... to se zove ruska propaganda BEZ pokrica (drugim recima - ruski sanovnik)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online