Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 05.03.2015.
17:23
Tanjug A

"Američko oružje u Ukrajini je pretnja za rusku bezbednost"

Američki planovi za isporuku oružja Ukrajini predstavljaju pretnju za rusku bezbednost, saopštio je u četvrtak u Moskvi portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Lukaševič.

Reuters
Odnos Rusije i SAD-a se pogoršava zbog vojnog učešća Amerike u Ukrajini

Izveštaji o američkim planovima za obimnu isporuku oružja Ukrajini izazvali su najozbiljniju zabrinutost Ministarstva spoljnih poslova, rekao je Lukaševič novinarima, dodajući da je najava o ispruci oružja došla usred uspešne primene sporazuma o prekidu vatre u Donbasu, kao rezultat dogovora Normandijske četvorke 12. februara u Minsku, prenela je agencija Tass.

On je istakao da najavljene isporuke oružja ne prete samo podrivanjem mira i eskalaciji sukoba na istoku Ukrajine, već predstavljaju i opasnost za bezbednost Rusije, podsećajući da je ruska teritorija više puta granatirana vatrom iz Ukrajine.

Prema rečima ruskog diplomate, američki Kongres razmatra i pružanje pomoći u iznosu milijardu dolara za obuku i opremanje ukrajinskih snaga.ž

- Zbog toga je američka vojska već u Ukrajini. Evidentno je da oni ne žele da donesu mir ovoj zemlji - ocenio je Lukaševič tvdeći da je više od 300 američkih vojnika prekomandovano iz baze u Italiji u region Lavova.

On je naglasio da je nemoguće da isporukom oružja bude ugašen požar građanskog rata u Ukrajini, već samo kroz politički dijalog sukobljenih strana.

Lukaševič je upozorio da bi eventualna isporuka američkog oružja Ukrajini drastično pogoršala bilateralne odnose Moskve i Vašingtona.

On je prokomentarisao i ulazak brodova NATO u Crno more, navodeći da je reč o provokaciji koja neće pomoći rešavanju konflikta u Ukrajini.

- Što se tiče ulaska brodova, to bih nazvao veoma zabrinjavajućim signalom i provokacijom koja apsolutno ne pomaže stabilnosti i uverenju da će se mirovni proces u Ukrajini ubrzati - rekao je Lukaševič.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.03.2015. 17:38
Pa naravno.zato su i tražili primirje da slobodno udju u Ukrajinu.Treba zaustaviti rat u Ukrajini i direktno razneti celu SAD i biće mir u celom svetu,Svima če laknuti,
Četvrtak 05.03.2015. 18:31
Oni sve šta rade je protiv mira na zemaljskoj kugli, a Rusija im je krajnji cilj ! Oni nikada nisu bili vatrogasci, nego piromani !
Četvrtak 05.03.2015. 19:23
Lepo je sto javno priznajete !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online