Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 02.05.2014.
18:40
rt.com A

NATO brodovi stigli u Litvaniju

Grupa NATO brodova je stigla u litvansku luku Klaipeda da osigura bezbednost u ovom regionu , saopštilo je Ministarstvo odbrane Litvanije. Rusija je već izrazila svoju zabrinutost zbog gomilanje snaga NATO-a u regionu.

Norveški čistač mina (Foto: Arhiva) 

Grupa brodova se sastoji od 4 čistača mina iz Norveške , Holandije , Belgije i Estonije , kao i jednog broda za snabdevanje. Brodovi će učestvovati u intenzivnim vojnim vežbama i zaustavlja će u različitim lukama u regionu . Oni će takođe učestvovati u operaciji " Otvoreni duh" sa ciljem deaktiviranja eksploziva pod vodom .

Litvanski ministar odbrane Juozas Olekas saopštilo je da će  vežbe osigurati našu nacionalnu i regionalnu bezbednost i kolektivnu odbranu -

Pročitajte još:

Članice NATO pakta pojačavaju prisustvo u Baltičkom regionu

* NATO: Rusija više nije partner, više je protivnik

* Kanada provocira Rusiju slanjem ratnog broda!

* Šta će reći NATO: Zajedničke mornaričke vežbe Rusije i Kine

* Keri: NATO će braniti Ukrajinu

* Ruski vojni avioni lete nad Ukrajinom

Kontingent brodova koji je stigao u Litvaniju predstavlja nastavak grupisanja snaga u ovoj oblasti. Prošle nedelje , SAD su najavila raspoređivanje 600 vojnika koji će učestvovati u vojnim vežbama u Poljskoj , Letoniji , Litvaniji i Estoniji da pokažu solidarnost sa članovima NATO koji se graniče sa Rusijom .

Pored toga , Britanija i Francuska su poslale 8 borbenih aviona u Poljsku i Litvaniju da pojačaju vazdušni patrolu u regionu . Pored povećanog prisustva u vazduhu, NATO je takođe rasporedio brodove u Crnom moru , Baltičkom moru i istočnom Mediteranu .

Rusija vidi ove poteze NATO-a blizu svoje granice kao provokaciju i kontraproduktivno u borbi da se smanjii napetost u Ukrajini . U ponedeljak je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu apelovao na svog američkog kolegu , Čak Hejgela , da ohladi retoriku i da rade zajedno na smirivanju situacije .

On je negirao optužbe da je Rusija bila nekako uključeni u izazivanje nemira u istočnoj Ukrajini . Kao odgovor na gomilanju trupa NATO , Moskva je saopštila da je bila primorana da počne svoje vojne vežbe u blizini ruske granice sa Ukrajinom .

POVEZANE VESTI

Petak 02.05.2014. 18:44
To je natu-ustase koje bombardovase Srbe borice se protiv siftarije.....sada je izabrao papa franjo pogresnog protivnika.........ovaj ce da pretvori katolike u nuklearnu prasinu......videcete !
Petak 02.05.2014. 18:42
не изазивај,карингтоне
Petak 02.05.2014. 19:00
Nekad trazili pristupanje sovjetskom bloku, danas neprijatelji.....sta radi ljudska glupost.... Evo jos jednog primera TRIPOLI - U napadu, kako se sumnja, islamskih ekstremista na sedište bezbednosnih snaga u istočnom libijskom gradu Bengaziju poginulo je osam vojnika i policajaca a ranjeno njih 24, saopštio je izvor bezbednosti a preneo AP. Tko j...e budale i na istoku i na jugu...kad pameti nemaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online