Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.10.2013.
02:32
Vesti A

Policajci izvukli žrtvu iz buktinje

Deset povređenih, od čega osam policajaca, bilans je snažne eksplozije koja je oko četiri ujutro u utorak najpre raznela stan na ulici Stejšen u Ventvortvilu na zapadu Sidneja, a potom izazvala požar u čitavoj zgradi, gde je bila smeštena i samoposluga.

Žena pokušava da pronađe muža
 


Obližnji stanari koji su posmatrali dramu izjavili su da se policajci, koji su spasavali čoveka iz plamena, ne mogu nazvati drugačije već - herojima. Reč je o osmorici čuvara reda čija se hrabra intervencija našla i na snimku pronađenom na zgrašitu samoposluge u prizemlju zgrade.

Kliford: Herojska akcija

Denis Kliford ističe da su policajci, u pokušaju da spasu zarobljenog čoveka, ulazili u zgradu više puta.
- Ulazili su i vraćali se. Protiv sebe imali su veliku toplotu i plamen. Njihovi postupci bili su hrabri. Sa našeg stanovišta, njihova akcija je bila herojska. Nema sumnje, da nije bilo njih, bilo bi i ljudskih žrtava.

- Policajci su, čuvši očajne krike jednog od stanara zarobljenog u vatri, uleteli kroz plamen kao da njihovi životi uopšte nisu u opasnosti - kazao je jedan očevidac.


Drugi čovek, koji se takođe našao u zgradi, na neki način se uspeo da se izvuče napolje, ali je njegov prijatelj ostao zarobljen. Više puta, vatra je sprečila policajce da uđu, ali su oni ipak uspeli da na kraju izvuku čoveka, povređenog, ali živog. I on i prijatelj zadobili su ozbiljne opekotine.


Jedan stanovnik koji je tražio da mu se ne navodi ime kazao je reporterima Ferfaksa da nije bio u stanju da pomogne, pa je počeo da snima dramatično spasavanje i ostao zadivljen postupcima policajaca.

Neispravan šporet

Lokalna samoposluga radila je 24 sata tokom čitave godine. U njoj su skladištene velike količine ulja za kuvanje. Uzroci eksplozije i požara tek treba da se otkriju, ali se veruje da je sve počelo od neispravnog šporeta.

- Oni su jurili u vatru u pokušaju da dopru do tog momka, a plamen ih je odbacivao unazad. Ipak nisu odustajali. Jedan od njih je uskočio u kombi i pojurio u vatru, u pokušaju da pruži kolegama zaštitu. Više su brinuli za živote žrtava nego za svoje. Njima treba dati odlikovanje.


Čitava zgrada se ubrzo srušila. I dan kasnije, ulica Stejšen bila je zatvorena za saobraćaj. U devet ujutro, reporteri su pronašli uznemirenu ženu koju su policajci zaustavili kada je pokušavala da se približi ruševini.


- Gde mi je muž? Dajte mi samo da vidim svog muža - preklinjala je policajce.
Pomoćnik komesara Denis Kliford izjavio je da su policajci bili u rutinskoj patroli kada su čuli eksploziju. Pošto su se približili licu mesta videli su čoveka kako izlazi iz zgrade koju je već zahvatio plamen. Pozvali su vatrogasce i kolege u pomoć.


Kliford ističe da je razgovarao sa povređenim policajcima koji su u bolnici. Njima je pružena pomoć zbog manjih opekotina i udisanja dima, ali su "dobro raspoloženi", dodao je pomoćnik komesara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online