Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 06.09.2014.
02:22
Vesti A

Pod ruševinama majka i beba

U eksploziji u prodavnici u sidnejskom predgrađu Rozel, jedna kuća sravnjena je sa zemljom, a pod ruševinama su spasioci pokušavali da pronađu Bjanku O'Brajen (31) i njenog 12 mesečnog sina. Nestao je i jedan muškarac.

Snažna sksplozija sravnila je kuću sa zemljom (Foto: Ilustracija)
 

Eksplozija se dogodila u četvrtak u pola pet ujutro, u prodavnici meššovite robe. Tik do nje, nalazi se zgrada u kojoj Bjankin brat Džejms Keremelevski ima prodavnicu mobilnih telefona. Beba i dvoje odraslih su veruje se, zatrpani u zgradi koja se nalazila u veoma popularnom kraju sa kafićima u Darling ulici.

Planiran napad?

Policija nastoji da utvrdi uzroke eksplozija i sakuplja dokaze.
- Primili smo mnogo informacija i sledimo sve tragove - rekao je inspektor Klajv Ejnli. - Imamo izvšeštaj da se u to vreme jedan automobil odvezao odavde. Ima mnogo snimaka internih kamera, sve ćemo pokupiti i biće deo istrage. Ako bude potrebno, objavićemo ih u javnosti.
U toku akcije rašščiššćavanja, lakšše je na licu povređen jedan vatrogasac. Inače, mediji su u policiji saznali da je eksplozija "možžda i podmetnuta".

Spasioci nisu imali uspeha u tražženju prva 24 časa. Bukvalno su, kako su rekli, uklanjali ciglu po ciglu u rušševini.
- Istovremeno učvršćujemo ostatke zidova. Imamo kamere s kojima pokuššavamo da prodremo dublje kako bismo ugledali znake žživota - rekao je komandir vatrogasne službe Pol Džonson.


Na drugom spratu sruššene zgrade žživelo je još dvoje stanara i oni iskočili kroz prozore. Još jedan čovek je izvučen ispod rušševina. Pretrpeo je ozbiljne povrede glave i prebačen u bolnicu.
- Bio je potpuno zarobljen građevinskim materijalom koji je pao po njemu, samo su mu ruke virile. Spasioci su ga iskopali golim rukama i izvukli napolje.

Eksplozija je bila toliko jaka da su je èuli vatrogasci u susednom Balmejnu. U četvrtak uveče, spasioci nisu bili u stanju da pretražže čitavu zgradu.
- Od pola zgrade ostala je rušešvina. Nije bezbedno da se ulazi unutra, jer se obruššava - kazao je policajac.


Komššija Entoni Kerol rekao je da je zabrinut za svoje komššije, uključujući majku i bebu.
- Nadam se da su prošlu noæ proveli negde drugde.


Vatrogasci koji su stigli prvi rekli su da je celo mesto izgledalo kao scena iz filma.
- Plamen je lizao kroz prozor, kao u holivudskoj produkciji, zgrada se rušila.
 

Serija udara

Rob Stivenson je radio nekoliko kuća.
- Samo smo čuli snažni udarac, višše je izgledalo kao udar, nego kao eksplozija. Onda su komadi stakla poleteli preko ulice. Počeo je požžar, vatra je zahvatila i par automobila. Dizao se crni dim. Nismo mogli da priđemo i zbog stakla koje je letelo kroz vazduh. Onda se dogodila jošš jedna eksplozija, ššrapneli su leteli svuda oko nas. Prednja fasada se sruššila i čitava lokacija je bila zahvaćena plamenom, a onda su doššli policajci, zatvorili ulicu i rekli nam da je to sada mesto zločina.
Lokalni stanovnik Kejn Sara rekao je da su on i njegova žžena spavali kada ih je probudio snažžan udarac koji je potresao čitavu kuću.
- Mi smo oko 400 metara od prodavnice. Mislili smo da je neki auto udario u kuću. Posle glavne, usledilo je deset do 15 manjih detonacija.

POVEZANE VESTI

Subota 06.09.2014. 09:47
Samo lose stvari se desavaju.......
Subota 06.09.2014. 11:00
Samo ne govore o mogucim uzrocima. Sve ostalo su lepo i zivopisno opisali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online