Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.10.2017.
18:53
Vestionline, Tanjug A

Američki ambasador prozvao Vulina, dobio žestok odgovor

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot podelio na svom profilu na Tviteru tekst "Vašington posta" s naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca".

Fotomontaža/Tanjug/N. Đurović
Sukob zbog Vladimira Lazarevića: Kajl Skot prozvao Aleksandra Vulina

Skot je napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom".

Naime, priloženi tekst bavi se govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da je "prošlo vreme stida" i da "nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili". 

Vulin je tada rekao da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu. 

U tekstu se navodi da je Vulin "pohvalio osuđenog ratnog zločinca zbog njegove uloge protiv intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine". 

U listu je ocenjeno da ovakve opaske ministra Vulina sve više ilustruju porast prkosa i inata Srbije prema Zapadu, kao i da Srbija zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji, ali se istovremeno približava i svom dugogodišnjem savezniku Rusiji. 

"Nažalost, meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom", napisao je na sve to američki ambasador na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Odgovor Vulina ambasadoru SAD 

- Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda - kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin kao odgovor na komentar ambasadora SAD Kajla Skata. 

Kako je istakao, Srbija nije izazvala ratove i Srbija ne treba da se stidi onih koji su je branili.

- Čudi me da ambasador ne vidi mogućnost podrivanja imidža i pretnju odnosima u tome što je Haški optuženik Ante Gotovina savetnik u Vladi Hrvatske ili u oslobađanju Orića - primećuje Vulin. 

- Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda. Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje KiM? Ne znam vojsku koja bi se odrekla i postidela generala Lazarevića, a ja sigurno neću. I kao što već  nedeljama možemo da vidimo po medijiskim napadima na mene, ja sam spreman da platim cenu za to - zaključio je ministar Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online