Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.01.2017.
14:57
Tanjug, Vestionline A

Šta nam je poručio Ramuš Haradinaj iza rešetaka?

Članovi i pristalice Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja protestuju u Prištini zbog hapšenja svog lidera, a on sam poručuje iz pritvora u Francuskoj, preko Fejsbuka, "vidimo se uskoro".

Tanjug
Očekuje brz povratak na Kosovo: Ramuš Haradinaj

Protestni marš organizovan je pod sloganom "Kosovo je Ramuš Haradinaj", a završiće se ispred Ambasade Francuske u Prištini.

Haradinaj, koji je uhapšen pre dva dana u Francuskoj, poručio je putem svog Fejsbuk profila da "put Kosova niko ne može da zaustavi" i dodao:

"Mi se kao narod i pojedinci nismo plašili tenkova Miloševića, a kamoli njegovih naloga za hapšenje. Imam poruku za prijatelje Srbije unutar i van Kosova - put države Kosovo neće moći niko da zaustavi", napisao je Haradinaj. 

On je napisao i da je "za žaljenje što neke države još uvek poštuju odluke bivšeg režima Slobodana Miloševića, dok mnoge druge, kao što su Nemačka i Austrija, više ne sprovode te poternice".

"Srešćemo se ubrzo na Kosovu", poručio je na kraju Haradinaj.

Haradinaj je uhapšen u sredu u Francuskoj po Interpolovoj potjernici koju je Srbija izdala 2004. godine i koja ga tereti za ubistva i teške zločine na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

U međuvremenu i ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je podneo zahtev da službeno poseti Francusku kako bi se sastao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje i informisao ga o osetljivosti slučaja Ramuša Haradinaja.

Ramuš Haradinaj će u francuskom pritvoru provesti najmanje 18 dana, a njegovo dalje zadržavanje zavisiće od odluke francuskog suda, koji će postupati u skladu sa svojim krivičnim normama i odredbama Evropske konvencije o ekstradiciji. Postupak odlučivanja o molbi za izručenje Haradinaja biće sproveden po pravilima Evropske konvencije o ekstradiciji, potvrđeno je danas Tanjugu u najvišim srpskim pravosudnim krugovima.

POVEZANE VESTI

Petak 06.01.2017. 16:59
od kada je to osumnjicenima za ratne zlocine ili uopste uhapsenima dozvoljeno da koriste laptopove ili mobilne i josh pishu po fejsbuku?
Petak 06.01.2017. 17:00
a gomno ce sutra francuska kurrvetina pustiti kao poklon nama za Bozic...
Petak 06.01.2017. 17:02
kad je neko uhapsen i u pritvoru je,prvih 48sati moze samo advokata da pozove ili porodicu a ovaj josh i je g...na fejsbuku...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online