Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.12.2016.
22:41
blic.rs, Vestionline A

Došlo vreme da Srbiju u svetu predstavljaju i optuženici

Novi ambasador na Kubi je Danilo Pantović, nekadašnji julovac kome se sudi za malverzacije sa državnim stanovima. Za njega je urgirao Alesandar Vulin, dok je na odluku Vlade o imenovanju, predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je potpisao ukaz.

twitter.com/pspantovic
Danilo Pantović će biti novi ambasador na Kubi, uprkos tome što mu se sudi za malverzacije u Srbiji

Posle višegodišnjeg pritiska Pantović, poznat u javnosti kao čedo Mire Marković, konačno se dočepao Havane i to usred suđenja pred Višim sudom zbog zloupotreba sa dodelom državnih stanova krajem devedesetih godina.

Jedine dve želje Pantovića

Pantović je u svojoj karijeri imao mnoge i značajne funkcije, ali želju da bude ambasador na Kubi nije skrivao još od vremena Slobodana Miloševića.

Poznavaoci Pantovićeve karijere kažu da dve stvari nikada nije skrivao - "da je u JUL-u zbog para" i da "želi na Kubu".

Odugovlačeno je imenovanje, a jedan od razloga za prolongiranje je činjenica da premijer Vučić nije bio oduševljen predlogom da se Pantović pošalje na Kubu.

Počeo je kao istaknuti član direkcije Jugoslovenske levice, tokom godina promenio više značajnijih i visokih funkcija, a onda ga jedno vreme nigde nije bilo.

Na poziciju u Ministarstvo spoljnih poslova vratio se pre tri godine, u vreme ministra Ivana Mrkića, i to na bitnu poziciju - šef odseka za Severnu Ameriku.

Činjenica je da sa diplomatskim imunitetom ambasador Pantović sa Kube neće morati da dolazi u beogradski Viši sud.

U ovom sudu je u ponedeljak, dan pred imenovanje ambasadora, nastavljeno jedno od najdugotrajnijih suđenja pred srpskim pravosuđem u javnosti poznato kao slučaj DIPOS.

U tom postupku, koji traje već 15 godina, još nije doneta prvostepena presuda, a u međuvremenu se promenilo više predsednika i članova sudskog veća.

Osim Pantovića, na otpuženičkoj klupi je i bivši ministar inostranih poslova Živadin Jovanović, ali i bivši funkcioner SPS Uroš Šuvaković.

Stanislava Pak: obratite se Vladi

Na pitanje "Blica" kako je moguće da je Pantović postavljen na mesto ambasadora, šefica pres službe predsednika Srbije Stanislava Pak kratko je odgovorila:

- Molim vas da se obratite Vladi Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2016. 00:31
Došlo vreme da Srbiju u svetu predstavljaju i optuženici........Ceme cudjenje. To samo potvrdjuje cinjenicu da je na vlasti u Srbiji komunisticko-vatikansko-masonski sljam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online