Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 13.12.2016.
10:42
Srna, Vestionline A

Iako se Hrvati nadmeću ko će više da nam naškodi, pružamo im ruku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utorak, na otvaranju Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije crnomorske ekonomske saradnje (OCES), da Srbija pruža ruku saradnje svima, posebno Hrvtaskoj, i poručio da to nije znak slabosti, već želje da se izgradi društvo bez granica i verskih i rasnih sukoba.

Tanjug
Tomislav Nikolić na početku sastanka OCES u Beogradu

Nikolić je poručio da Srbija ne želi da pomaže retrogradne procese, stagnaciju i zaoštravanje odnosa na pitanjima iz prošlosti. 

- Beograd ne prihvata rečnik ucena i nametanje simbola iz prošlosti. Ne odgovaramo na provokacije, pokušavamo da ne rušimo tek izgrađene mostove - istakao je Nikolić.

Komentarišući hrvatsku blokadu otvaranja poglavlja 26 u pristupnim pregovorima Srbije sa EU u Briselu, on je naveo da se na taj način ne gradi, već razgrađuje.

- Srbija i danas pruža ruku Hrvatskoj i poziva je da u interesu naše dece sarađujemo - dodao je predsednik Srbije.

Zašto se veliča ustaštvo i izvinjava zbog čokoladica?

Nikolić je istakao da u Hrvatskoj "kao da se nadmeću ko će što više da naškodi Srbiji". 

- Veličaju se simboli pod kojima su u NDH ubijani Srbi, Romi i Jevreji. Hrvatska predsednica izvinjava se što je poklonila jednu malu čokoladicu proizvedenu u Srbiji, a ministar prosvete loše rezultate učenika postignute na nedavnom takmičenju pravda time što su testirana deca ometena u razvoju i deca pripadnici nacionalnih manjina. Vrhunac je bio u Briselu - rekao Nikolić.

Predsednik Srbije, govoreći o Kosovu, poručio je da ono nije država i da to nikada neće biti, iako mnoge države učestvuje u promociji "takozvane države Kosovo" i vrše pritisak da ona to i postane.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.12.2016. 23:12
Sta reci a ne zaplakati, nas narod u Hrvatskoj se tretira kao rob a ovde je Hrvatima sve pruzeno, tuga i jad
Četvrtak 15.12.2016. 23:13
Postavljaju zahteve i blokiraju Srbiju iako znaju da je sve urađeno i da se radi na realizaciji postavljenih zahteva. Hrvati ne bi bili Hrvati da nas ne blokiraju i da bi sebi daju na važnosti iza koje se krije strašna netrpeljivost prema Srbima.
Četvrtak 15.12.2016. 23:13
Da nam Hrvati govore o zastiti manjina, a oni su ist-rebili Srbe na njihovim prostorima i dalje ih maltretiraju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online