Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.08.2016.
09:44
Vestionline. Alo.rs A

Vučić drži Palmu i Dačića na tihoj vatri

Srbija će prema najavama mandatara i lidera SNS-a Aleksandra Vučića sledeće nedelje dobiti novu vladu, a imena ministara, kao i broj resora koje će dobiti Socijalistička partija Srbije, saznaće se u ponedeljak nakon sednica Glavnog odbora socijalista i naprednjaka, saznaje "Alo!".

Tanjug
Još čekaju poziv: Ivica Dačić i Dragan Marković Palma

Kako saznaje list, sednice GO Srpske napredne stranke i SPS-a biće održane u prvim danima naredne nedelje, a uslediće predlog mandatara Aleksandra Vučića Skupštini Srbije da se u roku od 24 sata zakaže sednica na kojoj će on izneti svoj ekspoze i predložiti ministre.

- Ulazi se u završnu fazu, trebalo bi uskoro očekivati održavanje sednica GO SNS-a i SPS-a na kojima će se ozvaničiti ponovna saradnja dve stranke i podeliti resori - naveo je izvor iz Vlade Srbije.

Član Predsedništva SPS-a Novica Tončev kaže za “Alo!” da je najvažnije da socijalisti sačuvaju obraz.

- Verujem da ćemo u ponedeljak definisati konačnu platformu za ulazak u Vladu. Ja ću izneti svoje mišljenje pre nego što podržim Dačićev predlog da SPS bude deo Vlade Srbije. Važno je da sačuvamo obraz, da ne budemo otirač za cipele i da ne izneverimo svoje glasače, a funkciju u izvršnoj vlasti ne tražim za sebe niti bih je prihvatio - rekao je on.

Da još nije sve gotovo, ali da se posao bliži kraju, potvrđuje za “Alo!” Dragan Marković Palma, jedan od lidera koalicije SPS-JS.

- Još Dačić i ja nismo dobili poziv za razgovore od Aleksandra Vučića, ali očekujemo da će se sve to vrlo brzo završiti. Ono što je sigurno je da će u ponedeljak biti održana sednica vrha SPS-a na kojoj ću i ja biti prisutan i tada ćemo sve znati, koliko resora dobija naša koalicija i ko će je predstavljati u Vučićevom kabinetu - kaže lider Jedinstvene Srbije..

On dodaje da još nikakvog zvaničnog razgovora, osim onog u Skupštini Srbije između SNS-a i koalicije SPS-JS, nije bilo i da su sve ostalo medijska nagađanja.

U SPS-u nam je potvrđeno da je za ponedeljak zakazana sednica GO na kojoj će lider Ivica Dačić funkcionerima stranke izneti ponudu premijera Srbije i ukoliko je socijalisti prihvate, odmah će se odlučivati i o imenima ministara.

- Još nije poznato da li će osim spoljnih poslova i energetike socijalisti od Vučića dobiti i treći resor, ali ukoliko im premijer poveri zdravstvo ili prosvetu, osim Ivice Dačića i Aleksandra Antića, realno je očekivati povratak Slavice Đukić Dejanović u ministarsku fotelju - rekao je sagovornik lista "Alo" iz vrha SPS-a.

- Još se ne zna kada će biti održana sednica GO i Predsedništva SPS-a. Svi čekamo odluku mandatara i tokom sledeće nedelje, kao što je i sam Aleksandar Vučić rekao, možemo očekivati formiranje Vlade Srbije - rekao je sagovornik iz SNS-a.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.08.2016. 16:33
Jel naslov neki novi recept za cvarke??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online