Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.08.2016.
20:20
D. Dekić - Vesti A

Vučić ne može bez Dačića

Vlada koju Srbija čeka još od proleća, prema najavama mandatara Aleksandra Vučića, biće formirana oko 10. avgusta, a sudeći prema onome što je Vučić poručio naciji, i ovu treću od dolaska na vlast, formiraće sa socijalistima.

N. Đurović
Utabanim stazama koalicije: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

- Dobio sam odobrenje od Predsedništva SNS da počnem pregovore sa predstavnicima SPS-a, odnosno sa Ivicom Dačićem. Oni su ti koji odlučuju o onima koji bi želeli da budu deo vlade - kazao je Vučić.

Tako je potvrdio i da Dačić neće u opoziciju kako se spekulisalo i pre i posle izbora, kada su naprednjački ministri Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović osipali paljbu po lideru SPS-a. Dačić je sve to stoički podnosio, a od noći izbora, kada je čestitao Vučiću pobedu, i pored disonantnih tonova unutar stranke, nije krio da želi i dalje da bude deo vlasti.

Pritom nije propustio da primeti da Vučić kao i posle izbora 2014. godine ima većinu i bez njega, ali je napominjao i da se nada da će vlast u Srbiji u kontinuitetu i istom koalicionom kapacitetu sprovoditi reforme.

Upućeni tvrde da su i Rusi i Amerikanci sugerisali ostanak SPS-a u vlasti Vučića ponajviše okrenutog ka Berlinu, a spekuliše se i da je Moskva tražila da ministarstvo energetike ostane Dačićevoj stranci.

Međutim, prema saznanjima "Vesti" presudio je Dačićev kapacitet u lokalu, prvenstveno u većim gradovima i beogradskim opštinama.

- Kakve međunarodne zavere, još početkom juna se znalo da SPS ulazi u vlast, jer su, na primer, još tada dvojica SPS-ovih odbornika dobila instrukcije da se priklone naprednjacima - ističe naš izvor. Kao potvrdu svojih navoda da je savez rezultat lokalnih dilova SNS-a i SPS-a, ističe činjenicu da je 20. juna vlast u Vojvodini formirana sa socijalistima, iako je SNS imao većinu sa Savezom vojvođanskih Mađara.

Slavica se vraća, Kori odlazi?

Ivica Dačić, prema saznanjima "Vesti", želi i dalje da vodi diplomatiju, a SPS-u bi umesto resora poljoprivrede moglo da pripadne zdravstvo koje bi ponovo bilo povereno Slavici Đukić-Dejanović. Mediji spekulišu da u novoj vladi ostaju ministri saobraćaja Zorana Mihajlović, rada Aleksandar Vulin i pravde Nikola Selaković, a da odlazi Kori Udovički. Njen resor se deli, pa navodno bivši ministar odbrane Bratislav Gašić preuzima lokalnu upravu, dok se pravdi pripaja državna uprava.




 

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2016. 20:41
22:00h Dacicu zvoni mobilni. N.N.: Vulin se vratio. DACIC: Sra*je! Sra*jeeeeeeeeee! Ko je Vulin? N.N.: Onaj klempavi... DACIC: Onaj sto nam je smetao na pregovorima? N.N.: Da... DACIC: U je*ote... ko ga je vratio? N.N.: Vucic. DACIC: Aca? Sta mu bi? N.N.: Kaze, trazili Srbi sa Kosova da vrati Vulina... DACIC: Otkud sad Srbi na Kosovu? Zar to nismo resili? N.N.: Ne znam... sta da radimo? DACIC: Hm... Nista. Kao i do sada. Ponasamo se kao da taj.... N.N.: Vulin? DACIC: Da. Vulin. Kao da ne postoji... N.N.: Ali postoji... DACIC: Ma, da... a Kosovo je Srbija... ajde, molim te... 22:09h Vucicu zvoni mobilni. Dacic: Aco... Vucic: Ko je? Dacic: Ivica... Vucic: Ko? Dacic: Dacic, je*em te! Vucic: A... sto sam te zvao? Dacic: Ma, ja sam tebe zvao! Vucic: Aha... kazi... Dacic: Vulin se vratio! Vucic: Ko je to? Dacic: Vulin, bre! Onaj klempavi... Vucic: Onaj sto nas je ometao na pregovorima? Dacic: Ma, da... Vucic: Koji idiot bi njega vratio? Dacic: Kazu da si ti... Vucic: Idiot? Dacic: Ne, bre, nego da si ga ti vratio! Vucic: Hm... ne znam... ciji je on covek? Dacic: Ne znam... svi ga se odricu... Vucic: Sta predlazes? Dacic: Pravimo se blesavi... Vucic: Super. Hoces jedan Hamer? Dacic: Necu... to trosi mnogo... Vucic: Da... u pravu si... cekaj... sto sam te zvao... Dacic: Ma ja sam tebe zvao, je*em te! Vucic: Aha... ajde onda... Dacic: Ajde... 22:20h Vucicu zvoni mobilni. VULIN: Ja sam. VUCIC: Koga sam zvao? VULIN: Ja sam zvao. VUCIC: Aha... jesi cuo da se vratila ona budala? VULIN: Koja? VUCIC: Onaj klempavi... VULIN: Koji? VUCIC: Onaj... je*em ga... kako se zove... VULIN: Aleksandar? VUCIC: Ne, ja sam Aleksandar! VULIN: Vulin? VUCIC: Ne, Vucic... VULIN: Ja sam Vulin. VUCIC: Koji? VULIN: Aleksandar. VUCIC: Da? VULIN: Pa... ja samo htedoh da se zahvalim... VUCIC: Sto? VULIN: Pa sto ste me vratili... VUCIC: Kazu da sam vratio nekog klempavog... VULIN: Pa, da. Ja sam... klempav. VUCIC: Koga sam ja zvao? VULIN: Ja sam zvao. VUCIC: Hoces Hamer? VULIN: Ne bih... VUCIC: Pa, da... to trosi... VULIN: Eto, da vas ne davim... VUCIC: Ok.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online