Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.01.2016.
14:21
Tanjug A

Nikolić čestitao Božić: Da od ove godine živimo bolje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tradicionalno je na Badnji dan uneo badnjak u zgradu Predsedništva, poručivši da se nada da je ova godina jedna od poslednjih u kojoj u Srbiji vlada kriza i da će se živeti bolje.

Tanjug
Poslao poruku mira celom svetu: Tomislav Nikolić

- Kao što se iščekuje sutrašnji najradosniji dan, tako i Srbija sa pravom očekuje da ovo bude jedna od poslednjih godina u kojoj Srbijom vlada kriza, nespokojstvo, nesigurnost i neverica i da konačno počnemo da živimo bolje nego do sada - istakao je Nikolić nakon unošenja badnjaka.

Predsednik je vernicima čestitao nastupajući Božić, poželevši im da im 2016. godina bude bolja od prethodne.

- Svim građanima Srbije i onima koji pripadaju SPC, a i onima koji ne pripadaju, želim da kažem da na njih podjednako mislim baš kao i na one sa kojima sam u istoj veri, najradosnijim hrišćanskim pozdravom Mir božiji, Hristos se rodi. Neka da Bog da ova godina bude bolja od prethodne - poručio je Nikolić.

Poželeo je i da poruka o miru među ljudima dopre do svakog srca ne samo u Srbiji, već i širom sveta.

- Unošenjem badnjaka u Predsedništvo Srbije želeo bih da simbolično pozovem sve građane Srbije da se okrenu ljudima oko sebe, ne samo sebi, nego i onima oko njih, koji možda tiho pate zbog njihovog činjenja ili nečinjenja. Srbija je dovoljno velika, mudra i plemenita da svako može barem jednom pored sebe da pomogne - istakao je Nikolić.

Službu u Predsedništvu Srbije služio je protojerej Milojko Milivančević iz Vaznesenjske crvke, koji je predsedniku države i njegovim saradnicima čestitao Božić, poželevši im mir i zdravlje.

Tanjug
Premijer Srbije je na Badnji dan posetio Sigurnu kuću

Vučić čestitao Božić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve.

- Vaša svetosti, vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke uz želju da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedu sa najbližima u miru, ljubavi i blagostanju - napisao je Vučić.

Premijer je takođe poručio:

- Neka vam Božić donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Tanjug

Badnji dan u prostorijama SNS-a

Srpska napredna stranka je, unošenjem badnjaka u sedište stranke na Novom Beogradu, obeležila Badnji dan, a njen potpredsednik Nebojša Stefanović poručio je da su reforme nezaustavljiv proces koji Srbija nikada neće napustiti. Prema njegovim rečima, SNS u ovoj godini nastavlja da oseća najveću odgovornost za građane Srbije i zemlju.

- Pred nama je još mnogo rada i sve ovo što moramo da uradimo, radimo zbog Srbije, a ne zbog sebe, zbog čitave naše zemlje i svih koji ovde žive - rekao je Stefanović i svima poželeo srećan Badnji dan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online