Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.02.2017.
19:47
Vestionline, Alo.rs A

Vučić obećao Tomi fondaciju?

Nakon što je odustao od predsedničke kandidature postavlja se pitanje koja je buduća uloga aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića. Dok se u medijima pojavljuju spekulacije da bi šef države nakon prestanka mandata mogao biti novi ambasador Srbije u Rusiji, mišljenja analitičara su podeljena.

Reuters
Smatraju da je izgubio šansu da se kandiduje: Tomislav Nikolić

Dok pojedini smatraju da bi sadašnji predsednik Srbije u budućnosti mogao da se nađe na čelu nekog saveta ili fondacije, drugi, pak, tvrde da mu je vreme za političku penziju.

Politički analitičar Dragomir Anđelković za “Alo!” navodi da Tomislav Nikolić nije odustao od predsedničke kandidature, nego je izgubio šansu da se kandiduje.

- Stvara se mit da je on napravio sporazum sa Aleksandrom Vučićem da odustane. U stvari Nikolić je, apsolutno, za tri dana bio poražen. On nije dobio podršku nijednog narodnog poslanika, nijedan odbor - objašnjava analitičar i podseća da Nikolić nije dobio podršku ni u Kragujevcu iz koga potiče.

- Šta bi mogao da postigne da je išao na predsedničke izbore? Dobio bi par posto glasova i bio bi ponižen. Aleksandar Vučić mu je pružio ruku da se iz cele situacije isčupa. Racionalno posmatrano Vučić nije imao razloga ništa da mu nudi za uzvrat - navodi Anđelković i dodaje da je Nikoliću dovoljno što će se isčupati iz poraza koji bi mu sledio.

Politički analitičar, ipak, smatra da će premijer Srbije i lider SNS-a nešto ponuditi Nikoliću.

- To će biti neka vrsta prijateljske ponude nakon izbora, da mu se omogući da na neki način deluje. Da li će to biti delovanje kroz partiju, kroz neki savet, ili će mu se pomoći da formira neku fondaciju ili nevladinu organizaciju. Nešto što bi imalo neku vrstu društvenog značaja, ali ne verujem da će biti u izvršnoj vlasti, jer on nije mlad i dinamičan čovek koji bi mogao to da radi - zaključuje Anđelković.

Sa druge strane, Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i bivši savetnik Borisa Tadića, navodi da bi predsednik Tomislav Nikolić mogao da dobije zahvalnost.

- Mislim da bi Nikolić trebalo da dobije jedno veliko hvala od svojih saboraca zato što je učestvovao u stvaranju trenutno najjače, a možda i jedine proevropske stranke u Srbiji - kazao je on za “Alo!” i dodao da je Nikolić zaslužio da se odmori i posveti porodici.

- Posle ovog zaista važnog i korisnog posla zaslužio je da se odmori, posveti unucima i eventualno napiše memoare - zaključio je Krstić.

Ukoliko se ostvare prognoze analitičara da bi Nikolić nakon izbora mogao da se nađe na čelu fondacije, savete bi mogao da potraži od supruge koja je godinama na čelu Fondacije “Dragica Nikolić”.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.05.2017. 16:05
izmišljene fondacije, izmišljene funkcije, milioni iz budžeta, još samo fali tovar ordenja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online