Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 01.01.2016.
09:47
Tanjug, Vestionline A

Dođe Nova i u Srbiju. Nek' nam je sa srećom!

Dođe Nova i u Srbiju... U Beogradu i svim većim gradovima naše otadžbine proslava je protekla uz pesmu, petarde i vatromet. Ispraćena je 2015, a dočekana 2016. na trgovima, u restoranima i kafićima, a ponajviše u sopstvenoj režiji, u porodičnoj atmosferi i uz prijatelje.

Tanjug
Beograđane je u Novu 2016. godinu uvela živa legenda - Lepa Brena

Beograd: Srećna Nova, prijatelji iz Emirata!

Građani Beograda i turisti, kojih u srpskoj prestonici ove godine ima u velikom broju, dočekali su Novu godinu u restoranima i prestoničkim klubovima, a najviše ljudi okupilo se na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine, odakle nas je u Novu 2016. uvela Lepa Brena.

Doček je počeo nešto posle 20 časova koncertom Tropiko benda, atmosferu je, na temperaturi ispod nule, zagrejao Stiven Sigal, a u Novu godinu Beograđani su ušli sa Lepom Brenom. Vatromet se mogao videti i iznad Savamale, kao simboličan gest sa gradilišta "Beograda na vodi".

Prethodno je sa bine ispred Doma Narode skupštine upućena čestitka i prijateljima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Uvek veselo u Novom Sadu

Tradicionalni doček Nove godine na novosadskom Trgu slobode ovog puta je obeležen nastupom rokenrol bendova, a zvezde večeri bili su domaći "Love hunters" i Van Gog.

Upravo uz Van Gog i veličanstven vatromen Novosađani su ušli u Novu 2016. godinu, a tačno u ponoć na binu je izašao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je u kratkom obraćanju sugrađanima poželelo srećnu Novu godinu.

Tanjug
Doček Nove 2016. u Novom Sadu

Ceca: Hvala Bati Gašiću!

Više od 20.000 Kruševljana dočekalo je Novu 2016. godinu u izvanrednoj atmosferi uz folk divu Cecu Ražnatović na Trgu kosovskih junaka. Ceca je Kruševljanima prva uputila čestitku.

- Želim vam puno zdravlja, sreće i ljubavi u Novoj godini! Hvala mom prijatelju Bati Gašiću jer je insistirao da nastupim u Kruševcu", rekla je Ceca, a potom zapevala "Poziv".

Zlatibor, Priboj, Prijepolje...

Na Zlatiboru su posetioce zabavljali Sergej Ćetković i trubači Radiše Vitezovića, a Hari Mata Hari će na ovoj planini nastupiti 1. januara. U Pribojuje  goste zabavljao "Amikus bend" sa Mlađenom Tošovićem. U Prijepolju na platou ispred Doma kulture, posle dužeg niza godina, prvi put je organizovan doček uz "Zvezde Granda" - Mirzu Selimovića i Vanju Mijatović.

U Lučanima, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Bajinoj Bašti i Sejnici nema organizovanog dočeka, dok je u Čačku na Gradskom trgu u novogodišnjoj noći nastupio lokalni bend "Dan i noć".

Grad Užice takođe nije organizovao doček, ali za svoje sugrađane rezervisao je nastup Željka Samardžića, koji će na Trgu partizana nastupiti 2. januara od 21 sat.

Jagodina i Ćuprija

Skupština grada Jagodine organizovala doček Nove godine na gradskom trgu, a organizovanog dočeka neće biti u Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu i Despotovcu, dok su u Ćupriji nastupili domaći muzički sastavi i trubači Emira Kusturice i Aleksandar Gajić.

Dolazak Nove godine u Jagodini i Ćupriji najaviio je raskošan vatromet. Na trgu u Ćupriji, posebno razdragano i raspevano biće 1. januara, kada će, u 21.30 nastupiti grupa "Van Gog", a u blizini bine te noći će raditi gradsko klizalište.

U Jagodini će, inače, za novogodišnje praznike raditi Zoološki vrt i Muzej voštanih figura. Biće otvoren i Prirodnjački centar u Svilajncu.

Kosovo i Metohija

U Kosovskoj Mitrovici i drugim sredinama na Kosovu i Metohiji nije bilo organizovanog dočeka Nove godine pa je najveći broj Srba 2016. dočekao u krugu porodice i prijatelja.

Nova godina dočekana je u restoranima i kafićima u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Gračanici i drugim sredinama sa većinskim srpskim stanovništvom, a u ponoć ni ovoga puta nije izostala upotreba pirotehničkih sredstava. U Kosovskoj Mitrovici u multietničkom naselju Bošnjačka mahala nešto posle ponoći čula i pucnjava iz vatrenog oružja.

Trend da građani skromnije ispraćaju staru i dočekuju novu godinu nastavljen je, u prvom redu zbog sve lošije ekonomske situacije na Kosovu.

Na Kosovu i Metohiji Srbi već tradicionalno na otvorenom organizuju doček pravoslavne Nove godine u noći 13. januara.

POVEZANE VESTI

Petak 01.01.2016. 11:08
Svim gradjanima Srbije,uredništvu i posetiocima ovog portala čestitam Novu 2016 godinu s željom da nam svima donese bolji život blagostanje i mir.Živeli!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online