Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.12.2016.
08:30
S. Đurić - Vesti A

Beogradska zima od pola miliona evra!

Decembar smo rasitnili, doček Nove 2017. godine sve je bliži, a pevači su se rastrčali da ugovore najisplativiju tezgu u godini - nastup za najluđu noć. Najviše para zaradiće zvezde - Zdravko Čolić, Aca Lukas, mada su i njihovi honorari ove godine niži nego inače.

Ispred Skupštine: Bajaga i Instruktori
Spektakularan doček Nove godine uz učešće domaćih zvezda očekuje se u Beogradu. Gradske vlasti su odrešile kesu i rešile da za Beograđane i brojne goste iz inostranstva organizuju slavlje za pamćenje. Cena? Prava sitnica oko 490.000 evra! Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će kompletni troškovi organizacije svih manifestacija tokom novogodišnjih praznika javnosti biti dostupni 1. februara.
 

Merlin za Sarajlije

Sarajlije će 2017. godinu dočekati uz Dina Merlina. Mediji iz BiH ističu kako je pevač, prvi put u karijeri, pristao da dočeka Novu godinu na koncertu na otvorenom. A kako i ne bi kada će mu gradska uprava Sarajeva za taj nastup platiti 50.000 evra.
- Imam dilemu, da li su me članovi Gradske uprave izabrali jer sam dobar, ili zato što su se svi već izređali, neki čak i nekoliko puta - rekao je Merlin.

Procenjuje se, kako je rekao, da će u tu svrhu biti potrošeno između 365.000 i 490.000 evra. Pored nastupa zvezda u novogodišnjoj noći u ove troškove je uračunat i novac koji će biti potrošen na kompletnu manifestaciju Beogradska zima 2016/17 koja će trajati od 15. decembra do 15. januara. Sam doček potrajaće čak tri dana, a na centralnoj bini ispred Doma Narodne skupštine nastupiće Bajaga i instruktori i Plavi orkestar, Kiki Lesendrić i Piloti, Aca Lukas...
 
Posebna poslastica za sve ljubitelje "pastirskog zvuka" biće koncert Gorana Bregovića i Bijelog dugmeta 30. decembra, ali se ne zna da li je i koliko Brega naplatio ovaj, četvrti koncert Dugmeta u Beogradu.

Milionče za Hrvate

Ni u Budvi se ne štedi za doček. Uz Željka Joksimovića na Crnogorskom primorju nastupaju još i Sergej Ćetković, Haris Džinović, Hari Mata Hari, Parni valjak, Neno Belan, Danijela Martinović, Petar Grašo. Svi zajedno, kako pišu hrvatski mediji, iz Crne Gore će se vratiti punih džepova, a po nekim procenama zaradiće čak miliona evra! Što se novogodišnjih dočeka u Hrvatskoj tiče, Zlatan Stipišić Džiboni će zabavljati Riječane, Toni Cetinski koji će pevati u rodnom Rovinju, a Jelena Rozga Novu godinu dočekaće na Rabu, navodno za 25.000 evra.

U trku za najdoček uključio se i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić koji po prvi put ispred novog Merkatora organizuje dvodnevni muzički spektakl. Za najluđu noć Novobeograđane će zabavljati Vlado Georgiev i Prljavi inspektor Blaža, a za reprizu sviraće S.A.R.S i Beogradski sindikat. Na tenderskim uslovima navedeno je da pevač mora da ima minimum 15 godina staža na muzičkoj sceni, tri objavljena albuma, dva solistička koncerta u ovoj godini sa više od 15.000 posetilaca.
 
Kandidat mora da ima i najmanje deset humanitarnih nastupa u poslednje dve godine, ali i da je bio član-mentor u najmanje dve sezone muzičkog takmičenja... Uslove je ispunio Georgiev.

- Zakon ne dozvoljava da navedemo konkretna imena, pa smo zato postupili ovako. Išli smo do najsitnijih detalja da bismo izbegli da se pojavi neko koga ni mi ni publika ne želimo - rekao je Šapić.

 

Z. K. Munja
Odao ga gradonačelnik: Zdravko Čolić

Čola u Novom Sadu

Zdravko Čolić još se premišlja oko novogodišnjeg dočeka, ali kako se na Tviteru pohvalio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, popularni Čola će po svemu sudeći za doček 2017. godine zabavljati Novosađane.

- Jedne proste vojvođanske zime - u novogodišnjoj noći. Dobro nam došli - napisao je gradonačelnik, a ljudima nije trebalo mnogo da zbroje dva i dva i shvate da im dolazi Čola. I beogradski klubovi i kafane u najluđoj noći biće pune, a goste će zabavljati Dara Bubamara, Šako Polumenta, Ana Nikolić, Peđa Medenica, bend Miligram...

Seka Aleksić će pevati na Kopaoniku i to će biti njen prvi nastup posle rođenja sina Jakova. Što se Severine Kojić tiče, ona, kako kažu upućeni, ima problema sa zdravljem, tačnije sa zadebljanjem glasnih žica. Navodno je zbog toga otkazala sve koncerte, pa je i novogodišnji nastup doveden u pitanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online