Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 18.11.2014.
05:30
M. T. A

O Lazareviću u januaru 2015.

Odluka o puštanju srpskog generala Vladimira Lazarevića, nekadašnjeg komandanta Treće armije i Prištinskog korpusa VJ, na uslovnu slobodu neće biti poznata do kraja 2014. godine.

Ovo je juče rekao advokat iz Niša Milan Petrović, koji je u pravnom timu za odbranu generala Lazarevića i koji se proteklog vikenda vratio iz Haga.

Čeka lekare iz Srbije: Vladimir Lazarević
 


- U saradnji sa Nacionalnim savetom za saradnju Srbije s Hagom, tim pravnih zastupnika generala Lazarevića podneo je zvaničan zahtev Tribunalu za njegovo puštanje na uslovnu slobodu. Razlozi podnošenja zvaničnog zahteva su poznati: general je pogoršanog i sve slabijeg zdravstvenog stanja, a dokumentovali smo naše tvrdnje da je već više od dve trećine izrečene kazne proveo u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu - rekao je Milan Petrović.


On objašnjava zašto odluke neće biti u narednih mesec i po dana.
- Tribunal je doneo odluku da se general Vladimir Lazarević prebaci u jedan od zatvora u Poljskoj na dalje izdržavanje kazne. Vlada Poljske najavila je da će tek početkom januara razmatrati taj zahtev. To u neku ruku ide u prilog našim nastojanjima da se još jednom razmotri kompletna dokumentacija kojom dokazujemo da je Vladimir Lazarević proveo u Srbiji na lečenju i operacijama skoro godinu dana, a ne na privremenoj slobodi.


Kako kaže advokat Milan Petrović, učinjen je još jedan korak prema tribunalu u Hagu:
- Uz zahtev da se ponovo razmatra medicinska dokumentacija o lečenju Lazarevića u Srbiji, podnet je i zahtev da Haški tribunal odobri pregled generala u Ševeningenu od tima lekara stručnjaka iz više medicinskih oblasti iz Srbije posle čega će mnogo toga biti jasnije - istakao je Milan Petrović.

U zatvoru još godinu?

Ukoliko sud u Hagu ne prihvati dokumentaciju i nalaze tima lekara iz Srbije general Lazarević će ostati u zatvoru najverovatnije sve do isteka dve trećine kazne prema računici tribunala, odnosno do 1. novembra naredne godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.11.2014. 05:41
Izgleda smo rodeni u pogresno vreme i na pogresnom mestu.Izdrzi komadante.
Utorak 18.11.2014. 07:10
Moji Srbi zelim nesto da objavim, vjerujem da ste vec mnogi upoznati sa ovim ali nije na odmet da se malo prisjetimo. Procitajte molim vas. Pred vama je tekst o Srbima iz Lužice, slučajno ovaj tekst sam našao pre mnogo godina, prekucao ga i po prvi put postavio na internet pre nekih 10 godina da bi što više Srba pročitalo njegov sadržaj. Stajao sam pred jednom baroknom palatom u gradu Kotbusu, stotinak kilometara južno od Berlina, gotovo ne verujući svojim očima. Pored elegantnog ulaza, zlatnim slovima bilo je napisano: SERBSKI MUZEJ. Prostrani dvorac na dva boja, otkrio sam odmah zatim, bio je jedan od najlepših i najzanimljivijih muzeja u Nemačkoj:
Utorak 18.11.2014. 11:10
ОВО је ЉУДИНА који је поразио НАТО бато!!! И шта је добио за то??? ХАГ!!! А ЗАШТО??? ЗАТО што је СЛОБОДАН потписао САРАДЊУ са ХАШКИ трибунал и тако га ДЕПАРТОВО на ХАГ!!! ЗАТО што је СЛОБОДАН продо СРБИ на сто ИЈАКО је ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ победио НАТО на ФРОНТ!!! ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ је одбранео СРПСКО КОСОВО и МЕТОХИЈУ а СЛОБОДАН га је после издајнички кукавица ПРОДО НА КУМАНОВСКИ СПОРАЗУМ повуко нашу ВОЈСКУ И ПОЛИЦИЈУ са КОСОВО и оставио га на створови АМЕРИКАНЦИ да ДИЖУ војну БАЗЕ по њему. ИСТИ месец кад је СЛОБОДАН издо и повуко ГЕНЕРАЛА ЛАЗАРЕВИЋ са КОСОВО АМЕРИКАНЦИ су подигли БОНДСТИЛ. ДОК је ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ био на КОСОВО американци су ФАТАНИ ки бубашвабе и приказивани на ТВ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online