Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 28.08.2014.
08:40
Beta A

''Nemačka snažno podržava Srbiju, ali i Kosovo, na putu ka EU''

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da konferencija u Berlinu o Zapadnom Balkanu podvlači da se Nemačka i dalje snažno angažuje za celokupni region i podržava evropsku perspektivu svih država Zapadnog Balkana, saopštila je nemačka vlada.

Približavamo Zapadni Balkan Evropskoj uniji: Frank-Valter Štajnmajer
 

U Berlinu se u četvrtak održava konferencija "Zapadni Balkan", na kojoj će učestvovati visoki zvaničnici država regiona - Srbije, Albanije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Kosova, Hrvatske i Slovenije, Nemačke i Evropske unije.

"Želimo da iskoristimo ovaj sastanak kako bi odali priznanje dosadašnjem napretku regiona na putu u Evropsku uniju. Istovremeno, raspravljaćemo o pitanjima koja su odlučujuća za brzinu i uspeh približavanja Zapadnog Balkana EU. Tom prilikom, biće reči i o tome kako države, pa i u okviru regionalne saradnje, mogu da unaprede
neophodne reforme", rekao je Štajnmajer.

Štajnmajer je rekao da se "raduje što u Berlin dolaze njegove kolege iz svih država Zapadnog Balkana i drugi aktivni partneri".

"Upravo u svetlu aktuelnih međunarodnih kriza u našem susedstvu, sa svojim kolegama želim da se konsultujem kako zajedničke evropske vrednosti i interese pojačano možemo da izrazimo kroz jednu jedinstvenu evropsku spoljnu politiku", rekao je on.

U okviru konferencije o zapadnom Balkanu nemačke vlade, Štajnmajer će u 15 sati primiti na konsultacije šefove diplomatija devet zemalja kao i jednog člana Evropske komisije u Vili Borsig u Berlinu. Učestvovaće šefovi diplomatija Srbije, Albanije, BiH, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Austrije i Slovenije, Ivica Dačić, Ditmir Bušati, Zlatko Lagumdžija, Enver Hodžaj, Vesna Pusić, Nikola Poposki, Igor Lukšić, Sebastijan Kurc, Karl Erjavec, kao i komesar EU za proširenje Štefan File.

Posle konsultacija u Vili Borsig, ministri će od 18 časova učestvovati u daljem programu konferencije u uredu nemačke kancelarke. U delegaciji Srbije će između ostalih biti i premijer Aleksandar Vučić, kao i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji će učestvovati u delu konferencije koji
je namenjen ministrima spoljnih poslova i govoriće na panelu "Ekonomsko upravljanje i približavanje EU".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.08.2014. 09:00
"Trla baba lan da joj prodje dan"!
Četvrtak 28.08.2014. 09:08
Ako pozivate siptare onda treba i R. Srpsku.
Četvrtak 28.08.2014. 14:05
Nemacka moze snazno da me uhvati za qrac.Mrs sotono.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online