Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 23.06.2014.
20:08
Beta A

"Voleo bih da je Srbija ko Norveška i da ne mora u EU"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i šef norveške diplomatije Berge Brende ocenili su danas u Beogradu da uprkos dobrim odnosima dve zemlje, u naredom periodu treba jačati spoljnotrgovinsku saradnju, kao i saradnju u drugim oblastima.

Treba jačati spoljnotrgovinsku saradnju: Berge Brende i Ivica Dačić

Dvojica ministara razgovarala su i o predsedavanju Srbije OEBS-om naredne godine, odnosima u regionu, evropskim integracijama Srbije, normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i o situaciji u Ukrajini.

"Voleo bih da je Srbija kao Norveška i da ne mora da bude članica EU, ali na žalost Srbija nema takvu privilegiju", rekao je Dacičh i dodao da je članstvo u Uniji opredeljenje Srbije.

Brende je rekao da se "raduje" predsedavanju Srbije OEBS-om, ali istovremeno i ukazao da je to velika odgovornost. "Podržavamo i put Srbije ka EU, i taj put će unaprediti ekonomski rast zemlje i doneti pozitivne reforme", kazao je on.

Dačcić je ocenio da je spoljnotrgovinska razmena između dve zemlje realtivno niska i da je treba jačati, kao i da treba širiti saradnju u oblastima u kojima ona već postoji, poput ekonomije, policijske saradnje ili odbrane.

Dvojica ministara najavili su i intenziviranje kontakata zvaničnikadve zemlje na različitim nivoima u narednom periodu.

Norveški ministar najavio je da će Norveška pomoći Srbiji sa dodatna dva miliona evra, pored prethodno izdvojenih 3,3 miliona, kako bi pomogla srpsku ekonomiju kojoj je potreban podsticaj posle teških poplava.

"Naša obaveza je da u teškim trenutcima pomognemo. Zato ćemo donirati dva miliona evra kako bismo podržali ekonomiju i pomogli najugroženijima jer je srpskoj ekonomiji potreban podsticaj", rekao je Brende.

Dačić je zahvalio Norveškoj na svoj dugogodišnjoj pomoći Srbiji, kao i za pomoć koju je izdvojila tokom poslednjih poplava.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.06.2014. 20:14
SRBIJU NIKADA EU zlikovci neće primiti u EU I HVALA IM NA TOME . To što je EU paravan za PLJAČKU I UNIŠTAVANJE SRBIJE OD STRANE SNS I SPS BANDITA KRIVI SU PLJAČKAŠI ALI I "BIRAČI" KOJI SU PLJAČKU OVERILI .
Ponedeljak 23.06.2014. 20:20
Pa kad bi ti bio ministar inostranih poslova Norveske i Norveska bi morala u nato.
Ponedeljak 23.06.2014. 21:09
Sa tobom bi i Norveska propala
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online