Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 22.10.2013.
10:38
Beta A

Pavićević: Nisam ambasador u Prištini

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević izjavio je da nije diplomata niti ambasador srbije na Kosovu i Metohiji.

Dejan Pavićević: Radi u Prištini bez incidenata
 

"Ja nisam diplomata, ja nisam ambasador. Vrlo je jasna pozicija Republike Srbije o statusu Kosova i moj posao, zapravo, nije to, za šta su oni mene pitali... Da li ste vi ovde dosli u svojstvu ambasadora Srbije - ne. Srbija nije priznala Kosovo i tu se ništa nije promenilo", rekao je Pavićević sinoć za televiziju Al Džazira Balkans.

Briselskim sporazumom predviđena je razmena oficira za vezu. Beograd je u Prištinu poslao Dejana Pavićevića, a Priština u Beograd Valjdeta Sadiku.

"Evo, ja sam u Prištini od 17. juna i sve to polako počinje da ulazi u jednu rutinu, jednu normalu, tako da je normalno šetati centrom Prištine i nekim drugim delovima Prištine, kao i bilo gde drugo", kaze Pavićević i ističe da su u aprilu prosle godine, kada su dolazili na tehnicke razgovore oko katastra, kamenovana dva vozila srpske delegacije.

"Za sada, kažem, u principu, sve je mirno. Ja, u skladu sa ovim Briselskim dogovorom o oficirima za vezu, imam i 24-časovno obezbeđenje, ali zaista, incidenata i neprijatnosti nisam imao", kaže Pavićević.

On ističe da oficiri za vezu imaju primarnu funkciju da olakšaju implementaciju Briselskog sporazuma, da omoguće bržu komunikaciju.

"Ja ne volim da razmisljam o tome da imam istorijsku ulogu. Ja sam tu da radim svoj posao, da se trudim nešto da promenim i jednostavno tako i funkcionišem", rekao je Pavićević koji je najavio da će početi sa ucenjem albanskog jezika.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.10.2013. 10:43
Jok bre,sta sebi umislja, on je sponz...sa.
Utorak 22.10.2013. 10:49
""Evo, ja sam u Prištini od 17. juna i sve to polako počinje da ulazi u jednu rutinu, jednu normalu, tako da je normalno šetati centrom Prištine i nekim drugim delovima Prištine, kao i bilo gde drugo"... pa onda "otkriva" i zašto je to tako : "Ja, u skladu sa ovim Briselskim dogovorom o oficirima za vezu, imam i 24-časovno obezbeđenje".... ??? msm - da l' neko može STVARNO ovoliko da bude glup ???
Utorak 22.10.2013. 12:42
"Српски" амбасадор у Светој Српској Земљи. Докле је дошло. Чини како хоћеш, не знам како то изгледа лећи навече у кревет са том улогом у свијести док те обезбјеђење чува у Срцу Српства, Косову и Метохији учећи шиптарски. Очигледно да су задња времена, ваља нам спасавти душе!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online