Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.09.2013.
19:21
Beta A

"Dačiću dati ulicu u Prištini"

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jaškšić izjavio je danas da bi kosovska vlast mogla da jednu ulicu u Prištini nazove po premijeru Srbije Ivici Dačiću - da bi se vlastima u Beogradu "odužila za izdaju Kosova".

Vode politiku Velike Albanije: Marko Jakšić
 

Potredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da bi komentarisanje Jakšićevih izjava bilo besmisleno i pozvao sve koji imaju mudrije i bolje rešenje za Srbe na Kosvu, da takvo rešenje i predlože.

Jakšić je, pre nego što mu je predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović oduzeo reč tokom rasprave o izboru rekonstruisane Vlade, rekao da je briselski sporazum "čin najveće nacionalne izdaje u istoriji srpskog naroda".

"To je najsuroviji način satiranja temelja duhovnosti na kojima počiva srpski narod u celini, a pre samo pet godina u istom ovom domu poslanici su odbili mnogo bolji i za Srbe na Kosovu povoljniji Ahtisarijev plan", rekao je Jakšić.

On je ocenio da su ambasadori zapadnih zemalja - "pravi vladari Srbije", naterali domaći politički vrh da promeni stanovište. "Cena dolaska na vlast je fleksibilnost, izdaja Kosova i Metohije, zato smo ranije imali dogovore Borislava Stefanovića, a danas sporazum koji predstavlja kapitulaciju države Srbije", rekao je Jakšić.

Dodao je da Vlada govori o borbi protiv kriminala, ali je nacionalna izdaja najveći kriminal. "Vlast u Srbiji večito bi bila na robiji" da je u Srbiji primenjen isti princip kao u SAD, gde je vojnik Bredli Mening za odvanje tajnih informacija kažnjen na 25 godina zatvora, rekao je Jakšić.

On je podsetio da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u predizbornoj kampanji rekao da će poništiti sve dogovore koje je sklopio Stefanović i da sa Kosovom neće biti uspostavljena granica.

"Ali, slagao nas je, napravio je granicu na Jarinju i Brnjaku, umesto da poništi Borkove dogovore, i pristao na desest puta gore sporazume", kazao je Jakšić i podsetio da su se čelnici Srpske napredne stranke (SNS) ranije zalagali za "veliku Srbiju", a po dolasku na vlast "srovode program velike Albanije".

Potredsednik Vlade i lider SNS Vučić je ocenio da te reči više govore o Jakšiću, nego o onima kojima se obraćao. "Za mene je najvažnije šta je bilo čiji plan za Kosovo i Metohiju, šta je to čime možemo da poštujemo realnost - ono što Srbi imaju na severu ili južno od Ibra, i da pokušamo da u miru napravimo napredak za naš narod i sačuvamo integirtet", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Vlada spremna da prihvati bolja, pametnija i ozbiljnija rešenja - ako postoje. "A to što će neko da vikne i čim završi da se osmehne i kaže: 'Vidi šta sam im rekao!', time nisam fasciniran", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 19:36
Ne zaboravite Vučića, on je najzaslužniji !
Ponedeljak 02.09.2013. 22:03
Marko Jaksic je posten covek i100 % je u pravu, ali ova izdajnicka bagra odradjuje svoj izdajnicki posao bez gubljenja vremena, priprema Albancima izbore a posle je gotovo, KiM je data na poklon Albancima. Jedino ostaje nada da Srbski narod jednog dana sudi ovim izdajnicima najgore vrste otkad Srbi postoje. Dabogda im se desilo sve najgore !!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online