Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.01.2013.
15:43
Dnevnik A

Knežević: Pajtić sve više zvuči kao Tači

Ugovor s investitorom "Al Dahrom" biće potpisan na osnovu Zakona o međudržavnom sporazumu Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pa je besmisleno govoriti o njegovoj protivzakonitosti, rekao je ministar poljoprivrede Goran Knežević koji je povodom izjava premijera Vojvodina o tom sporazumu rekao da "Pajtić sve više zvuči kao Tači".

Knežević: Ugovor sa "Al Dahrom" nije protivzakonit
 

Pokrajinski ombudsman, vojvođanska poljoprivredna udruženja i neke nevladine organizacije ocenila su da je sporazum s kompanijom "Al Dahra" protivzakonit.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da su članovi Republičke vlade iskazali agresivan manir prema Vojvodini, što je paradigma odnosa prema Vojvodini i njenim građanima.

"Pajtić sve više zvuči kao Tači. Republička vlada jednako brine o svim svojim građanima i ukupnim ekonomskim interesima države, a time i Vojvodine. Problem je u tome što Pokrajinska vlada Vojvodinu očigledno ne doživljava kao deo Srbije", rekao je Knežević u intevjuu novosadskom "Dnevniku".

Na pitanje kome i zašto smeta šeik, Knežević je rekao "zato što će se sada pokazati koliko je bio loš prethodni proces privatizacije, koliko je dosadašnja vlast bila nesposobna da privuče ozbiljne investitore i jer će konačno i u poljoprivredi doći do zdrave konkurencije koja mnogima ne odgovara".

Kežević je potvrdio da ostaje pri ponudi da seljaci kupe ostalih osam kombinata iz "zelenog pula".

"Da, svako može, po ceni i uslovima koje je ponudila "Al Dahra", kupiti preostale kombinate. Možemo razgovarati i o tome da država kreditno pomogne seljacima da ostvare tu kupovinu".

Na pitanje šta je bilo s velikim projektom navodnjavanja oko milion hektara, koji je pokrenuo prethodni ministar Dušan Petrović, Knežević je rekao:

"Nažalost, ispostavilo se da je to bio projekat samo za medije i izbornu kampanju bivše vlade. Niti je projektna dokumentacija urađena do kraja, niti su pare obezbeđene.

Urađeno je nekoliko izmuljavanja kanala i tu se stalo. Kako je rekao, zbog toga je Ministarstvo poljoprivrede formiralo tim stručnjaka za izradu projekta, novac ćemo obezbediti od inostranih investitora, od kojih je najveće interesovanje za sada pokazao Kuvajtski fond za ekonomski razvoj, uz "Al Dahru" koja će, osim ulaganja u poljoprivredne kombinate, investirati i 100 miliona evra u zalivne sisteme.

POVEZANE VESTI

Subota 26.01.2013. 16:00
Pajtic bolje da svrati pare koje je pokrao iz razvojne banke... Sve su to pare obicnih ljudi seljaka sa kojima se oni razbacuju
Subota 26.01.2013. 16:40
Pajtić nije ni reč rekao kada je Hrvatska kupila na desetine hiljada hektara zemlje u opštini Kula i Odžaci.Zaključak: Vojvodinu vode hrvatski poslušnici-plaćenici,odnosno ustaše.
Subota 26.01.2013. 17:22
sve mi je to sumljivo. zar nisu mogli naci ruske il neke hriscanske investitore.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online