Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 08.01.2013.
01:41
Večernje novosti A

Vlada usvaja rezoluciju o Kosovu

Vlada Srbije bi danas trebalo da usvoji rezoluciju o KiM, koja će sadržati ključne principe iz platforme predsednika Tomislava Nikolića i biti kompas pregovaračkom timu Srbije u nastavku političkog dijaloga sa Prištinom, pišu Večernje novosti.

Danas bi Vlada Srbije trebalo da usvoji rezoluciju o Kosovu
 

Ministri će se okupiti verovatno u 13 časova, a za okruglim stolom u Nemanjinoj 11 sedeće i šef države. Kada tekst bude usvojen, do petka bi trebalo da bude prosleđen Narodnoj skupštini, koja bi, takođe, o njemu trebalo da glasa.

"Platforma je ono što Srbija danas može da ostvari. Iznad toga ne može, očigledno, ali ispod toga ne sme ako ima čast i dostojanstvo. Tekst platforme trebalo bi da se nađe pred članovima vlade, a očekujem da u petak bude sednica Narodne skupštine na koju bi trebalo da budem pozvan i da konačno, pred celim svetom, pokažemo šta želimo i možemo da uradimo. Pozivam sve da platformi ne prilaze sa skepsom, nepoverenjem i autocenzurom," izjavio je predsednik Nikolić.

Rezolucija koja stigne pred poslanike suštinski će se oslanjati na tekst platforme i biti jasan signal centrima moći šta Beograd želi u nastavku diplomatske borbe za KiM.

Taj dokument, kako nezvanično saznaju Novosti, trebalo bi da sadrži pet osnovnih tačaka: Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM, nastavak dijaloga sa Prištinom čiju svaku pozitivnu etapu mora da prati i naš napredak u evrointegracijama, rešavanje statusa severa pokrajine, garancije individualnih i kolektivnih prava za Srbe južno od Ibra.

Iako je ranije planirano da parlament na posebnoj sednici već u petak započne raspravu o KiM, još nema zvanične potvrde.

"Svakako ću zakazati konsultacije sa šefovima svih poslaničkih klubova, čim nam iz Vlade stigne dokument o Kosovu i Metohiji. Niko ne treba da brine da ćemo veoma brzo da pripremimo posebnu sednicu o KiM," rekao je za Večernje novosti Nebojša Stefanović, predsednik Narodne skupštine.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.01.2013. 02:41
Kako to kad je gej parada, na stotine hiljada ljudi trci sa ustima punim bala da bije gejeve, a ovamo veliki internet Srbi, samo se prepucavaju preko interneta koji je sta uradio i koji je veci Srbin... A niko zivi da ode na Kosovo, jedva vidis 100-200 ljudi, majko moja, koji ste vi bolesnici. Ovamo se trtite u stranke da izigravate patriote, a ovamo sedite i kukate kako nemate posao... Stvarno vas zalim...
Utorak 08.01.2013. 02:38
Shvatas da smo zatucani, i da rec drze ti matorci...sve mora da bude tradicionalno, da ne brukamo djedove... U vremenu racunarstva i ovolike tehoogije da zivim u proslosti, ma d'
Utorak 08.01.2013. 10:02
Koja crna vlada. Rupa do rupe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online