Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 17.12.2012.
13:36
J. L. Petković - Vesti A

Ko se setio Savića?

Petočlanoj porodici Savić iz Suvog Dola kraj Lipljana, koja u teškim uslovima živi u iznajmljenoj kućici od blatnjavog naboja, stigla je prva humanitarna pomoć.

Stigla pomoć za porodicu koja živi u tragičnim uslovima
 

Mnoge je šokirao tekst objavljen u "Vestima" o tragičnom životu Gorana Savića i njegove supruge Milene, koji u neuslovima podižu četvoromesečnog sina Aleksandra, nakon što su izgubili prvenca Blažena.

O muci u kojoj mladi bračni par proživljava deleći krov sa Goranovom majkom Ružicom i 12-godišnjom sestrom Tanjom, dok je jedini prihod domaćinstva porodična penzija od 7.000 dinara, izveštavale su i kolege "New press" produkcije iz Čaglavice.


Zamenik kosovskog premijera i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, kao i ministar za povratak i zajednice Radojica Tomić, tokom vikenda odneli su, kako kažu, prvu pomoć.


"Porodica Savić nije jedina porodica na Kosovu koja živi u ovako lošim uslovima. Pre svega kao čovek, a i kao zamenik premijera zalažem se za pružanje pomoći svim ugroženim porodicama. Ministarstvo na čijem sam čelu zajedno sa Ministarstvom za povratak i Vladom Kosova, obezbedili su ovoj porodici najneophodnije stvari, drva za ogrev, prehrambene proizvode, proizvode za ličnu higijenu, veš mašinu, i naša pomoć tu ne prestaje", rekao je Petrović.

Ružica Savić: Teško mi što sam ovo doživela
 


Savići su posetu dočeli podeljenih osećanja. Iako su bili srećni jer ih se neko setio, ni malo im nije bilo lako što moraju na ovaj način da traže pomoć.


"Da vam kažem iskreno mnogo sam uzbuđena. Meni je strašno neprijatno jer nisam navikla da meni neko nešto daje. Osećam se kao prosjak i mnogo mi je teško što smo došli na ovaj red, ali mi stvarno nemamo, verujte ili ne verujte", rekla je Ružica Savić u razgovoru sa Slobodanom Petrovićem, neprestano se zahvaljujući za pomoć.


Savići inače ne žive u kući u kojoj su bili pre mesec dana. Zbog straha da neko od njih ne nastrada kada krov podlegne pod snegom, iznajmili su novi kućerak koji je pun vlage, ali kažu bar je bezbedan. Luksuz vode u kući nemaju, pa se po nju i ove zimske dane ide po zaleđenom bunaru. Poseta ni političare nije ostavila dužnim, pa su najavili novi hidrofor i kuću na proleće. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.12.2012. 14:34
Mnogo mi nesto tesko pada da u ovima na slici "prepoznam" dobrotvornu organizaciju...naocare za sunce po zimi!? :D))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online