Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 27.07.2012.
12:34
Beta A

URS: Pajtić nam je otimao odbornike

Pokrajinski odbor Ujedinjenih regiona Srbije (URS) oštro je kritikovao potpredsednika Demokratske stranke i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, uz ocenu da je "licemeran" i da nema pravo da "deli lekcije" URS-u pošto je "godinu dana proveo otimajući odbornike URS-a" u Vojvodini.

 Nema pravo da deli lekcije URS-u: Bojan Pajtić
 

"Pajtić je i predizbornu kampanju koristio za preotimanje lokalnih odbora URS-a u Zrenjaninu, Subotici, Somboru i drugim opštinama, ali tu se nije zaustavio, nego je preoteo i potpredsednika Skupštine Vojvodine, iz redova URS-a", navodi se u saopštenju za javnost te stranke.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić (DS) ima poverenje u koalicione partnere LSV i koaliciju SPS-PUPS-JS i ne očekuje promene u strukturi gradske vlasti u Novom Sadu.

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je u sredu, povodom spekulacija da se priprema promena gradske vlasti u Novom Sadu, da svako ko to pokušava da učini, radi na uspostavljanju nestabilnosti u državi.

"Neće se rešiti nijedan problem u ovoj državi tako što će se destabilizovati lokalne samouprave, kupovati ili otimati odbornici", rekao je Pajtić, povodom najava predsednika URS-a Mlađana Dinkića da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti.

Pajtić je izrazio čuđenje zbog čega Dinkić govori o toj mogućnosti, s obzirom da URS nema ni jednog odbornika u Skupštini grada Novog Sada.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i koalicije predvođene Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

DS je na izborima osvojio 18 odborničkih mandata, LSV na čijoj listi su bili i kandidati Srpskog pokreta obnove 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika.

Srpska napredna stranka osvojila je 15 mandata, Romska demokratska stranka šest, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Dveri po pet, Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) po jedan mandat.

URS je u saopštenju za javnost još optužio Pajtića da je kriv zbog toga što Vojvodina po prvi put u istoriji ima bruto društveni proizvod koji je niži od proseka Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 27.07.2012. 12:49
Sve ce to Narod (ot)platiti...: "Првих неколико дана нове скупштине појавила се у клупама гомила клипана којима би место пре било на клупама робијашнице у Пожаревцу него у парламенту. Да, таквих је било и више у претходном сазиву, али су се ређе појављивали у скупштини. Сада им је та иста скупштина брана од кривичне одговорности за коју су одавно зрели."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online