Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 17.08.2015.
08:30
D. Dekić - Vesti A

Bljutava kampanja za gladne birače

Grafiti "Smrt Pajtiću" označili su početak vrele predizborne kampanje za vojvođanske i lokalne izbore, a spekuliše se i o mogućim vanrednim republičkim do kraja godine.

Tanjug
Pretnje bez potpisa: Bojan Pajtić

Trotoarski natpis oko kojeg se prepucavaju naprednjaci i demokrate, danima se servira izgladnelim građanima po sistemu "hleba i igara", a koplja se lome na 37-godišnjem Novosađaninu Goranu Ikraševu za koga je policija ustanovila da je autor preteće poruke i član Pajtićevog DS-a. Zaposlen je, kažu, u Vojvodinavodama, a u novčaniku mu je nađena kesica narkotika.

Zakon po meri naprednjaka

SNS bi izbore u Vojvodini do kraja 2015, a DS se poziva na zakon prema kom je poslednji rok da se raspišu 25. marta 2016. U tom slučaju bi se održali najranije 24. aprila, a najkasnije 24. maja.
- SNS će smisliti nešto da ih održi krajem godine, jer vidimo da se pominje izmena izbornog zakona ove jeseni - komentariše Šutić.

Ministar policije Nebojša Stefanović objašnjava da policija ima i njegove razgovore sa štamparijom u kojoj je naručio šablone "Smrt Pajtiću" i da je odbio poligrafsko ispitivanje.

DS se poziva na izjavu istog advokata Nikole Šijana i tvrdi da je Ikrašev uhapšen što, prema sopstvenom priznanju, podržava pisanje grafita "Lažeš Vučiću". Optužuju SNS da ponovo pokazuje da se institucije zloupotrebljavaju zarad kampanje za pokrajinske izbore. Naprednjaci uzvraćaju prozivajući Pajtića za "višenedeljno brčkanje u Hrvatskoj" i opet ga pozivaju da ode sa mesta pokrajinskog premijera.

Lažni doktor i prave batine

- Očekujemo da dr Stefanović otkrije i da su aktivisti i kandidati DS sami sebe pretukli na lokalnim izborima širom Srbije u prethodne tri godine i da je naš aktivista iz Temerina sam sebe kidnapovao i odveo u prostorije SNS-a u Vrbasu, gde je sam sebi naneo povrede. Takođe, i da su autori sajta Peščanik sami oborili svoj sajt kada je objavio tekst o lažnom doktoratu ministra policije - navodi DS.

Istraživač javnog mnjenja Miroslav Šutić ukazuje da je cilj da se isprovocira biračko telo i usmeri kako da glasa.

- Ovo je već viđeni, bljutavi scenario, koji deluje namešteno, jer ga prate krupni naslovi i jurnjava za čovekom iz štamparije koji je radio šablon za grafit da sad i on ode na robiju. To je cirkus kojim se građani ponižavaju - kaže Šutić za "Vesti", ne isključujući mogućnost da je ova prizemna i vulgarna kampanja produkt kreativnosti političara u lokalu.

On smatra da ipak do vanrednog izlaska na republičke izbore neće doći, ne samo zbog toga što su održani pre godinu i po dana, već i stoga što SNS ima apsolutnu vlast i želi da u toj poziciji uživa.

- Mislim da će u fokusu SNS-a biti pokrajinski izbori, gde još jedino nemaju vlast - zaključio je ovaj Šutić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.08.2015. 09:13
Не волим Вучића и СНС али се надам да жута 0вна падну испод цензуса заједно са Тадићем и СДС јер су и они жута г0вна.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online