Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 19.04.2012.
19:10
Beta A

Ivanović: Ako samovoljno održe izbore na KiM, oni neće biti priznati

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je u Istoku da organizovanje lokalnih izbora na Kosovu nije moguće bez podrške međunarodne zajednice i da, ako u nekim opštinama i bude tih izbora, oni neće biti priznati.

Prioritet i naredne vlade biće briga o Srbima u Pokrajini i onima koji žele da se vrate: Ivanović

"Ukoliko predstavnici Srba u Zvečanu i Zubinom Potoku odluče da održe izbore, oni neće biti priznati jer, da je postojala namera da se izbori priznaju, Republička izborna komisija bi izdala drugačije upustvo", rekao je Ivanović.

On je naglasio da kosovski Srbi ne treba da zaoštravaju odnose sa Beogradom, ali pojedinci to ipak čine, zbog partijskih  interesa, a cenu će platiti obično stanovništvo. Prema njegovim rečima, lokalni zvaničnici moraju braniti interese naroda, i sa Srbijom i Beogradom imati najbolje moguće odnose, a sve drugo je "pogubno i pogrešno bez obzira da li Srbi žive na severu ili jugu Kosova i Metohije".

Zvečan: Biće izbora ma šta rekao Bogdanović

"Srbi južno od Ibra moraju da budu u fokusu pažnje, oni nemaju alternativu, imaju samo jednu državu i Vladu kojoj veruju, a to je Vlada Srbije, bez obzira ko je čini", rekao je Ivanović i pozvao političare na Kosovu da poštuju odluke Vlade u Beogradu.

 

"Vlada će pomagati Srbima na KiM"

Ivanović je dodao da je važno da se državni organi i Vlada Srbije Kosovom bave u kontinuitetu i da će prioritet i naredne vlade biti briga o Srbima u Pokrajini i onima koji žele da se vrate.

Ivanović je tokom posete Osojanu, prvom povratničkom selu u opštini Istok, rekao da ljudi nameravaju da ostanu i žive u mestima gde se seju njive, sade voćnjaci i grade obdaništa.

"Obdanište u Osojanu, čija je izgradnja u toku poklon je grada Beograda i taj primer treba da slede i drugi gradovi u Srbiji", rekao je Ivanović i ukazao na činjenicu da i posle 12 godina ima porodica koje žele da se vrate na Kosovo i Metohiju.

Igumanija Anastasija: Drhtimo dan i noć

Predsednik Opštine Istok Dragoljub Repanović rekao je da u 14 sela živi oko 2.000 Srba. On je podsetio da je u Osojane izmeštena lokalna samouprava, da rade osmogodišnja škola, pošta, kancelarija tržišta rada, Dom zdravlja, i da je uz pomoć Ministarstva za Kosovo i Metohiju opstanak i ostanak povratnika sve izvesniji.

Razvija se poljoprivreda

"Poljoprivredna proizvodnja je povećana za skoro 500 puta, zasejano je oko 400 hektara a u toku je setva na još oko 100 hektara pod kukuruzom", rekao je Repanović i dodao da država mora da shvati da vredi ulagati u Osojansku dolinu jer Srbi tu žele da ostanu i žive.

Predsednik Opštine rekao je da je za nabavku mehanizacije Ministarstvo za Kosovo i Metohiju uložilo oko četiri miliona dinara a za građevinski materijal za štale i dogradnju kuća blizu sedam.

"Poseban problem je što se građani ne osećaju sigurno, sve su učestalije krađe stoke, mehanizacije i šume", rekao je Repanović i pozvao predstavnike međunarodnih misija i Kosovske policije da spreče nasilje nad Srbima, pronađu i kazne počinioce krivičnih
dela.

Ivanović je obišao i radove na putu koji povezuje srpska sela u opštini Istok i Zubin Potok čiju izgradnju finansira Ministarstvo za Kosovo i meštanima obećao da će, bez obzira koja vlada bude formirana, pomagati Srbima u pokrajini.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.04.2012. 19:14
Izbore (lokalne) je raspisala predsednica skupstine i nema pravnog osnova da se njihova legalnost ospori.
Četvrtak 19.04.2012. 19:39
Ovom je medjunarodna zajednica samo USA- Nemacka-Francuska i Engleska ... ostale velike zemlje izgleda ne vaze ..... KiM je i po ustavu Srbije i po UN jos uvek u Srbiji pa prema tome legalno je moralno i po zakonu odrzati izbore...... .... podrsku okupatorima su nekad davali poslusnici u II ww npr. "Visijeva vlada" u Francuskoj itd. Da li je Srbija okupirana cela bez trupa , prosto da se covek zapita ??
Četvrtak 19.04.2012. 19:19
Neka se nose i svi izdajnici i to što nazivaš LAŽNO "međunarodnom zajednicom"....Bez Kine,Rusije,Indije...ONI SU SAMO TRULI ZAPAD..PA TAKO I RECI..AKO IMAŠ MU.A. A NEMAŠ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online