Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.01.2019.
19:12
Tanjug, Vestionline A

Kosovsko tužilaštvo: Ivanovića ubila petočlana grupa

Kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo je istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije, prenosi RTK.

A. Čukić
Oliver Ivanović

Kako prenosi RTK, specijalni tužilac Sulja Hodža tvrdi da su od te agencije dobijeni izveštaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića

U izveštaju koji je dobijen od arbresh.info tvrdi se da je grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, "dovedene u vezu sa Voždovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe".

Što se tiče tog slučaja, kosovska policija kaže da je preduzela sve potrebne policijske akcije u skladu sa zakonskim ovlašćenjima o čemu će obavestiti i javnost, navodi arbresh.info, pozivajući se na izvore iz policije.

Milan Radojčić, kojeg Kosovska policija traži, navodno je deo te grupe i "naredio je da se izbrišu neki tragovi i činjenice", prenosi RTK.

Petočlana grupa je, prema tom izveštaju, navodno provela mesec dana pre ubistva u motelu Octan u Lešku.

U tom periodu, navodi se, članovi tima su često odlazili u Mitrovicu.

"Viđeni su u belom range roveru, a policija ih je čak zaustavila zbog prebrze vožnje u Zvečanu. Auto je vlaništvo braće Vulović sa registarskim tablicama BG-788-GN, ali je od nadležnih u policiji traženo da se svi tragovi ove akcije izbrišu, što je urađeno", tvrdi se u izveštaju.

Naređeno je praćenje aktivnosti članova grupe.

"Nakon što je akcija završena 16. januara 2018. godine, tim je bio podeljen na dva dela. Prvi je stigao na beogradski aerodrom, dok je drugi odleteo sa aerodroma u Prištini", tvrdi se u izveštaju.

Prema navodima iz izveštaja, njihova destinacija je bila Tajland, gde su proveli dva meseca.

U grupi koja je otišla iz Beograda, kako se tvrdi, bili su "Joca i Bojana, a iz Prištine je otišao Peđa ili Predrag", koji je, navodno, bio osuđen za ubistvo policajca, ali je uz pomoć BIA oslobođen.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin, tvrdi se u izveštaju.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo navodno Srđan Vulović pod nadimkom Gene.

On je, kako se navodi, posle ubistva Ivanovića zbog zdravstenih problema smešten u bolnicu.

Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, kosovska policija je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića policija Kosova je izdala poternicu i za Radoičićem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online