Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 03.12.2011.
20:36
Beta A

Milović: Ukoliko je sporazum najbolji za Srbiju, nema problema

Čelnici opština severnog Kosova, odbornici i srpski narod mogu doneti odluku o tome da li će prihvatiti dogovore iz Brisela tek kad dobiju originalnu verizju sporazuma, izjavio je predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović. Milović je poručio Beogradu da neće biti problema ukoliko su sporazumi najbolji za Srbiju, jer to znači da su najbolji i za njih. "Ukoliko je to najbolje za Srbiju, a s obzirom da smo i mi građani Srbije neće biti problema", rekao je on.

Dragiša Milović

"Kada dobijemo od (šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića) Borka originalnu verizju sporazuma koju je dogovorio u Briselu, kada ona bude predstavljena poslanicima u Skupštini, možemo da donosimo odluku o prihvatanju sporazuma", kazao je Milović agenciji Beta.

Milović je to rekao povodom zahteva predsednika Srbije Borisa Tadića da Srbi sa severa do sutra prihvate sporazum o upravljanju administrativnim prelazima koji je postignut juče u Briselu.

Milović je rekao da su rok i zahtev koji im je predsednik uputio dokaz koliko se Beogradu žuri zarad kandidature.

"Sigurno da će svi naši odbornici i građani tražiti pisanu verziju sporazuma iz Brisela. Na reč ne možemo donositi odluke koje se tiču opstanka i našeg i naše dece", rekao je Milović.

Puno je nejasnoća u dogovorima postignutim u Briselu, da bi konačno mogli svoju odluku da iznesemo trebaju nam sporazumi u pisanoj formi, kazao je predsednik opštine Zvečan.

Milović je poručio Beogradu da neće biti problema ukoliko su sporazumi najbolji za Srbiju, jer to znači da su najbolji i za njih. "Ukoliko je to najbolje za Srbiju, a s obzirom da smo i mi građani Srbije neće biti problema", rekao je on.

"Mi nijedan sporazum nismo dobili, zašto se krije od nas i od parlamenta pitanje je", kazao je Milović i dodao da kosovski Srbi imaju pravo da sumnjaju, jer su svi sporazumi u korist Prištine.

Prema njegovim rečima, sporazum o integrisanom upravljanju granicom je kamen temeljac za priznanje nezavisnost Kosova.

Milović je naveo da čelnici lokalne samouprave ne žele niti hoće da se kriju iza bilo koga jer zastupaju stavove skupština opština i građana.

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2011. 20:41
"БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ: УСТАНИ СРБИЈО, ПОКАЖИ ДА ВЛАСТ У БЕОГРАДУ НИЈЕ СРБИЈА, НЕ ОДРИЧЕМО СЕ НАШЕГ СРПСКОГ НАРОДА НА КОСОВУ, НИЈЕ САМ! 9. ДЕЦЕМБРА СВИ НА БЕОГРАДСКЕ УЛИЦЕ!!!" Време је да Срби покажу шта заиста мисле о издајницима Србије !!! петак, децембар 9, 2011 12:00 (у подне) место: Храм Светог Саве – Влада Србије – Скупштина Србије – Председништво "Срби на Косову су данас најсветлија тачка у мрачној и недемократској Европи, њихова борба за слободу је пламен који још увек осветљава мрак у који смо запали, њихове барикаде нису псоледњи браник одбране њихове слободе и достојанства, права на живот, на свој дом, њихове барикаде су последња одбрана Српства!"
Subota 03.12.2011. 21:01
Tesko da ce vam dostaviti "crno na belo" rezultate svoje izdaje.
Nedelja 04.12.2011. 16:33
Narode Srbije preuzmite stvar u svoje ruke,vidite da demokratija vazi za sve samo ne za Srbe.A sadasnja vlast nista neradi kako bi pomogla Srpskom narodu na KiM,jednostavno su se na neki svoj nacin ogradili od njih da nekazem "tog problema".Vlast u Srbiji suti I to je krajnje nedopustivo dok Borko pregovara u Briselu u korist Albanskih separatista.Ja se samo pitam sta oni vide u toj Evropi koja se bahato ponasa prema Srbiji.Zasto stupati u tako nesto gdje se neces nikada pitati za NISTA,gdje se tvoj glas nikada nece cuti.A I ko zna kad bi Srbija primljena bila u tu EU.Mozda Srbiji na kraju krajeva I nije namijenjeno da postane clanica iste.Ja bi da se protest uradi I da skinete ove sa vlasti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online