Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.10.2017.
00:22
J. L. Petković - Vesti A

Srpski nokauti u kosovskom ringu (4): U politiku zbog ćerkinih suza

Pokušavam da smanjim tenziju jer ovde je reč o lokalnim izborima i građanima treba da ponudimo naše planove i projekte. Nećemo se baviti ni statusom, ni vojskom Kosova, da bi neko mogao da nas optužuje da izdajemo nacionalne interese. Nažalost, ambijent koji se stvorio indirektno je doveo do toga da je jedan mlad sugrađanin u Kosovskoj Mitrovici ubijen. Apelujem i ponavljam, iako smo na različitim listama, nismo neprijatelji, već kolege i komšije, i svi zajedno moramo da spustimo atmosferu na nivo pristojnosti, ponavlja dr Dragiša Milović ispred pokreta Zajedno za Zvečan.

Vesti
Dr Dragiša Milović

Bivši predsednik opštine u srpskom sistemu, koji je zajedno sa sugrađanima stajao na barikadama 2011. i 2012. godine "kako bi osigurao da nijedan život ne strada i tenzije ne krenu po zlu", nije nameravao da se u kosovskom sistemu kandiduje za gradonačelnika. Prelomio je, međutim, kada mu je ćerka došla kući uplakana i zastrašena.

- Auto mi je zapaljen pre početka kampanje. Nisam planirao da se kandidujem i pre četiri godine sam s kolegama, predsednicima opština i skupština na severu, bio protiv izbora koje raspisuje Priština. Zato me je Vlada Srbije smenila. Nakon susreta s Oliverom Ivanovićem, u nečijim glavama se verovatno napravila konstrukcija da pravimo koaliciju koja bi mogla da ugrozi nečije interese, pa "daj da mu odmah pošaljemo poruku da ne razmišlja o izborima". I nisam razmišljao u tom trenutku. Prelomio sam posle pretnji mojoj ćerki, kada je uplakana došla kući - rekao je Milović.

Nema krivih

Milović ističe da oni koji su pretili, kao ni oni koji su to naložili, nisu otkriveni.
- Policija ima sve mogućnosti da otkrije ko je to učinio. Ulica je pokrivena kamerama. Ali, kada ne nađete odgovorne, time građanima poručujete: "Ako se to desilo Miloviću i Ivanoviću i prošlo nekažnjeno, pazite šta radite, može se desiti i vama."

On navodi da je nedavno njegova supruga, specijalista fizikalne medicine, smenjena sa mesta načelnika posle 17 godina, a novi direktor Doma zdravlja u Zvečanu oduzeo joj je pravo da dežura. Političar koji se borio za očuvanje institucija Srbije u svom mestu kaže da je, posle svega, rešio da sa grupom istomišljenika pokuša nešto da učini. A rukovodstvu Srpske liste, koje je vodilo četiri opštine na severu, poručuje da "ako su radili sve dobro, nemaju razloga da se plaše konkurencije".

- Ako je sve tako, narod će ih ponovo birati. Oceniće da li je bilo nepotizma i partokratije. Ako su bili tako dobri, zašto onda ovoliko pretnji da će ljudi ostati bez posla ako im ne daju glas - pita se Milović.

Sutra - Srpski nokauti u kosovskom ringu (5): Obrazovanjem protiv straha

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online