Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 03.12.2011.
10:25
Srna A

Euleks odseda u hotelima narko bosova

Misija Evropske unije na Kosovu i Metohiji - Euleks, iznajmila je za smeštaj svog osoblja dva hotela čiji su vlasnici u vrhu organizovanog kriminala i trgovine drogom, objavio je "Blic"

Hotel "Palas" u vlasništvu braće Keljmendi

Oko 200 pripadnika Euleksa koji su radili na severu Kosova i Metohije napustilo je dosadašnji smeštaj u srpskoj sredini i trenutno se nalaze u hotelima pripadnika kriminalnog klana Osmani, koji ne samo što su pritvarani po zemljama Evropske unije, već Euleks vodi i istragu o ovoj grupi.

Osoblje Euleksa smešteno je u dva hotela - "Palas" u južnom delu Kosovske Mitrovice, čiji su vlasnici braća Keljmendi, i u Vučitrnu u hotelu "Kaljaja" vlasnika Abedina Beka.

Idriz Keljmendi i njegov brat Aziz bave se švercom narkotika sa Kosova i Metohje u zemlje Skandinavije, rekao je za Blic sagovornik iz Euleksa. Oni su vlasnici transportne kompanije koja prevozi na relaciji Malbe - Geteburg - Mitrovica i sumnja se da droga putuje i na ovoj relaciji. Poreklom su iz sela Lisica u opštini Kosovska Mitrovica.

Vlasnik hotela u Vučitrnu Abedin Beka ima nadimak Pljaka, što u prevodu znači "stari", i poseduje češko državljanstvo. On je, kao i braća Keljmendi, u klanu Ismeta Osmanija. Sumnja se da je Beka u vezi i sa albanskim kartelom koji ''operiše'' u Češkoj i zemljama EU, a na čijem je čelu Princ Dobroši. Vlasnik vučitrnskog hotela više puta je hapšen na Kosmetu i zemljama EU.

Oko 200 pripadnika Euleksa smeštaj u ovim hotelima plaća po 20 evra dnevno.

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2011. 11:00
Па шта је ту чудно? Па и једни и други су криминалци, раде против Срба зато и јесу заједно.
Subota 03.12.2011. 12:37
Razlika izmedju Euleks-a,KFORA,Europejaca i narko bosova je ista kao sto je razlika izmedju Revolucije i Kontra Reevolucije ! Moze i kao razlika izmedju bracno rodjenog deteta i vanbracno rodjenog! VRANA VRANI OCI NEVADI!
Subota 03.12.2011. 18:08
U ovom trenutku da vide da siptari prodaju drogu na ulici oni ih nece hapsiti. Cilj njihove misije su SRBI. Pohapsiti i proterti sto vise srba. Proglasiti ih po mogucstvu za kriminalce, kriminalne grupe, politicke protivnike i na kraju podmetnuti im i politicka ubistva. Povratak spreciti a od preostalih srba napraviti siptarske placenike.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online