Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 26.10.2011.
05:52
Alo! A

Vođe Srba se žene domaćicama

Dok su lideri stranaka gradili političke karijere, neko je morao da kuva i podiže decu! Tako su, bar zvanično, lepše polovine partijskih predsednika mahom domaćice. Ipak, kako piše beogradski “Alo!“, među stranačkim šefovima svakako ima onih čije supruge, poput žena Mlađana Dinkića, Rasima Ljajića ili Čedomira Jovanovića, ravnopravno učestvuju u dopunjavanju kućnog budžeta.

Prva domaćica Srbije i predsednik: Tatjana Tadić i suprug joj Boris
 

Jedna od uspešnijih poslovnih “prvih dama“ svakako je supruga lidera LDP-a Jelena Jovanović. Ona je i pored četvoro dece uspela da se ostvari i u poslu, pa se odnedavno našla na čelu firme “Agroposlovi“, koja je zakupila mlinove “Fidelinke“ u stečaju u Subotici i Bajmoku.


Za razliku od nje, supruga predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića, Tatjana, profesionalne karijere se odrekla da bi se posvetila podizanju ćerkica Maše i Vanje. Tako je prva dama Srbije karijeru inženjera građevine zamenila ulogom domaćice. Iako se već duže vreme ni na zvaničnim susretima, pa čak ni na koncertima ne pojavljuje u društvu svog supruga, Tatjana Tadić uspeva da ugrabi vreme da se posveti humanitarnom radu. 

 SUPRUGA Lider OBRAZOVANJE STATUS
Tatjana Tadić Boris (DS) Građevinski fakultet domaćica, humanitarac
Dragica Nikolić Tomislav (SNS) Srednja ekonomska domaćica, mozaičar
Sanja Dačić Ivica (SPS) Filološki fakultet domaćica
Gordana Ilić Velimir (NS) Srednja tehnička domaćica
Snežana Marković Palma (JS) Srednja trgovačka domaćica
Jadranka Šešelj Vojislav (SRS) Viša pedagoška domaćica
Mersija Ugljanin Sulejman (SDA) Srednja ekonomska domaćica
Tatjana Dinkić Mlađan (URS) Ekonomski fakultet Kancelarija za pdridruživanje EU
Jelena Jovanović Čedomir (LDP) Ekonomski fakultet direktor “Agroposlova“
Amra Ljajić Rasim (SDP) Medicinski fakultet lekar
Danica Drašković Vuk (SPO) Pravni fakultet direktor “Srpske reči“
Zorica Radović Vojislav Koštunica (DSS) Pravni fakultet penzioner
Marija Krkobabić Jovan (PUPS) Srednja škola penzioner

Među uposlenijima je i Tatjana Dinkić, supruga lidera URS-a Mlađana Dinkića, koja je žrtvovala svoju karijeru u Ministarstvu ekonomije onog trenutka kada je njen muž došao na njegovo čelo. Prva dama URS-a uhlebljenje je kasnije našla u kancelariji za pridruživanje EU.


Iako je završila italijanski jezik i književnost, supruga lidera socijalista Ivice Dačića, Sanja, ulogu majke je stavila ispred uloge poslovne žene.


Među ženama koje zarađuju je i Amra, supruga Rasima Ljajića. Zanimljivo je da je u svoj gust raspored obaveza majke i lekara Amra Ljajić nedavno uspela da “uglavi“ i supspecijalizaciju interne medicine.

Velja bio fatalan za Gocu

Svoje muževe kućnih poslova su rasteretile i Gordana, supruga lidera NS-a Velimira Ilića, kao i Dragica, lepša polovina predsednika SNS-a Tomislava Nikolića.


- Moja Goca je upisala Tehnološki fakultet i da nije srela mene kada je imala 18 godina na studijama i zaljubila se na prvi pogled, sigurno bi ga i završila - našalio se za “Alo!“

Vuk piše, Dana izdaje

Najbogatiju profesionalnu karijeru među suprugama političkih lidera svakako ima Danica Drašković, supruga prvog čoveka SPO-a Vuka Draškovića. Ona je vlasnik i direktor izdavačke kuće “Srpska reč“, koja postoji već 21 godinu, kao i kafe galerije u Zmaj Jovinoj 15.
- Novine “Srpska reč“ su osnovana u vreme borbe protiv Miloševića i njegove diktature. Prestale su da izlaze 2005. godine iz finansijskih razloga. Danas izdajemo knjige i to je osnovna delatnost preduzeća. Izdavač smo svih Vukovih knjiga, pa i poslednje knjige “Aron“ - kaže Danica Drašković.

Ilić.


Iako radi kao službenik u preduzeću “Velika Srbija“, supruga šefa SRS-a Vojislava Šešelja tvrdi za sebe da je domaćica.


- Završila sam Višu pedagošku školu, ali se nikada time nisam bavila. Radila sam u administraciji u “Minelu“, a udajom za Vojislava sam napustila to mesto. Sada sam službenica u “Velikoj Srbiji“, a kod kuće kuvarica i čistačica - ispričala je za “Alo!“ Jadranka Šešelj.


Kući i porodici okrenule su se i Mersija, supruga predsednika SDA Sulejmana Ugljanina, te Snežana, životna saputnica lidera JS-a Dragana Markovića Palme.


Zorica Radović, supruga lidera DSS-a Vojislava Koštunice, i supruga šefa PUPS-a Jovana Krkobabića, Marija, uživaju u penzionerskim danima.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.10.2011. 09:15
Mozda one i jesu domacice al muzevi su im......pa znate sami.
Sreda 26.10.2011. 11:49
Toliko o ravnopravnosti zena, kad je predsednik ove zemlje ulogorio zenu kuci da mu sprema rucak i cuva decu. Ovo je ocigledan primer kako se zalazu za ravnopravnost zena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online