Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Petak 11.04.2014.
09:44 >> 12:35h
Telegraf A

Poslanici DS-a i URS-a glasali ZA izbacivanje Rusije u Savetu Evrope!

Iako su srpski zvaničnici u više navrata izrazili jasan stav Srbije da će biti neutralna povodom krize u Ukrajini i odnosa Rusije prema EU i Americi, za članove DS i URS izgleda da to ne važi. Upravo su srpski parlamentarci iz ovih opozicionih stranaka glasali za izbacivanje Rusije iz Saveta Evrope!

Za izbacivanje glasali Vladimir Ilić iz URS, kao i potpredsednice DS Nataša Vučković i Vesna Marjanović
 

Za ovakvu odluku glasali su Vladimir Ilić iz URS, kao i potpredsednice DS Nataša Vučković i Vesna Marjanović, koji nisu bili voljni da daju komentar, zbog čega su doneli takvu odluku.
 

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da je ono što se juče dogodilo na glasanju u Strazburu, gde je sedište Saveta Evrope, veliki skandal.

- Možemo da imamo političke razlike u zemlji, ali prema svetu moramo da imamo jedinstven stav. To rade sve normalne zemlje. Jednostavno, kad delujemo ka spolja, moramo da imamo isti politički stav o ovako važnim pitanjima. Država Srbija je iskazala

Rezolucija, kojom ruska delegacija gubi pravo glasa do kraja ove godine, usvojena je sa 145 glasova prisutnih poslanika, 21 je bio protiv, a 22 uzdržana.

svoju neutralnost povodom krize u Ukrajini i Rusiji. Ali to za neke naše političke partije nije dovoljno pa dodatno izražavaju svoju, mogu slobodno da kažem, rusofobiju. Srbija je jasno rekla da će biti neutralna i da neće učestvovati u uvođenju nikakvih sankcija Rusiji, naglasio je Anđelković.

Da podsetimo, budući premijer Aleksandar Vučić je povodom krize u Ukrajini nekoliko puta naglasio da Srbija neće imati neprijateljski stav prema Rusiji.

- Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji, da kažemo da podržavamo narušavanje teritorijalnog integriteta, čime bismo se odrekli Kosova, ili da okrenemo leđa Evropskoj uniji. Nećemo uvoditi sankcije Rusiji. To nije zemlja koja nas je bombardovala 1999. Naš stav prema tom pitanju se neće promeniti, naglasio je Vučić.

Inače, Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) uskratila je do kraja ove godine pravo glasa delegaciji Rusije i smenila njene zvaničnike s vodećih pozicija zbog ruskog pripajanja Krima. Ruska delegacija bojkotovala je raspravu u PS SE ocenivši je kao "farsu" i najavila da napušta PS SE u znak protesta zbog jučerašnje odluke. Protiv ovakve odluke iz delegacije Srbije bili su Katarina Rakić, Stefana Miladinović i Aleksandra Đurović svi iz Srpske napredne stranke, dok je Svetislava Bulajić iz LDP-a bila uzdržana.

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 09:43
А грађани Србије плаћају ова псета!
Petak 11.04.2014. 09:48
P asto Vucic sad ceka skinuti neodgovorne i nemoralne ljude,staviti ljude koji vrede ,to su idioti zato sto ne slede drzavnu politiku,no svoju uskostranacku.hvala
Petak 11.04.2014. 09:51
Od njih sedam je glasalo troje za ,troje protiv i jedno uzdrzano.Tako je odlucio picousti djubretar da bi i dalje mogao da sedi na dve stolice.Na ruskoj i na EU.Samo,ako je mislio da ce moci da predje Putina tako sto ce krivicu svaliti na nebitne pacove onda se grdno prevario.Putin nije ograniceni debil kao sto je on....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online