Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.09.2011.
03:17
Press A

Malinari dolaze na gej paradu

Malinari iz zapadne Srbije zapretili su da će 2. oktobra doći u Beograd na gej paradu! Oni su ljuti jer Vlada ima razumevanja za gejeve, ali ne i za njih.

Sa jednog od protesta malinara
 

Proizvođači malina odlučili su da nastave miran protest i da ne ulaze u sukobe sa policijom, ali i najavili da će, ukoliko nadležni ne prihvate njihove zahteve do danas u podne, radikalizovati proteste. Pored dolaska u Beograd 2. oktobra na Paradu ponosa, kao mogući oblik protesta spominje se i blokada pruge Beograd - Bar.


Malinari traže da otkupna cena maline bude 100 dinara i da država obezbedi subvenciju za izvoz od 26 dinara po kilogramu. Unija proizvođača maline zapadne Srbije dala je rok Vladi da im danas obezbedi prijem ili će radikalizovati protest.

"Odložili smo put za Beograd, ali ne odustajemo od protesta! Ukoliko nam se danas u Vladi ne obezbedi sastanak sa nadležnima, mi ćemo radikalizovati protest. Postoji mogućnost da blokiramo prugu Beograd - Bar, ali i da odemo na tu gej paradu 2. oktobra kako bismo, pošto je njima dozvoljen protest, a nama nije, tražili da nam se omogući da živimo od svog rada", rekao je sekretar Unije proizvođača maline Aco Mitrović.


 

Goran Miletić iz Organizacionog odbora "Parade ponosa" kaže za "Press" da se slaže sa malinarima po pitanju njihove izjave da nije normalno što ljudi u Srbiji ne mogu da žive od svog rada, ali ističe da to nema veze sa održavanjem parade.

"Mi smo i ranije podržavali slične zahteve, pa razumemo i malinare. Ali, sve to nema nikakve veze sa održavanjem naše parade. To je jedan sasvim normalan i običan skup u svakoj zemlji", ističe Miletić.

S njim se slaže i Jovanka Todorović iz Organizacionog odbora "Parade ponosa" koja kaže da razume egzistencijalne probleme.

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine, kaže za "Press" da malinari ne bi trebalo da mešaju gej paradu sa svojim protestom.

"Pozivam malinare da 2. oktobra dođu u Jagodinu da zajedno iskažemo protest protiv nečega što nije prirodno. A protest u Beogradu neka ostave za neki drugi dan", ističe Palma.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 08:25
Umesto onoga "Srbija ne sme da stane" bolje da Srbija prikoči pre ambisa i da bude "Srbija mora da stane" da prvo odredi pravac pa onda da opet krene. Ovo sada pre liči na slobodan pad neko neki let u svetlu budućnost.
Utorak 13.09.2011. 07:29
Сељачка је мука преголема.Људи из града не могу, и да хоће,разумети тешкоће кроз које пролазе малинари који живе од неколико десетина ари малињака и тим својим радом издржавају породицу.Сачуваће власт Београд од некаквих протеста јер се мир у Србији чува миром у Београду.Зауставиће аутобусе или ће вероватно претући малинаре.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online