Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 30.06.2011.
17:52
Beta A

“Vojna akademija najelitnija u regionu“

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da je Vojna akademija Vojske Srbije najelitnija u regionu i da je današnja završna vojna vežba "Diplomac 2011" uspešno izvedena.

"Ono što su kadeti Vojne akademije danas izvodili na terenu ne izvodi se ni na mnogo prestižnijim akademijama na način na koji se to radi ovde", rekao je Šutanovac novinarima nakon vežbe na Pasuljanskim livadama kod Ćuprije.

Imamo najelitniju akademiju u regionu: Dragan Šutanovac

Šutanovac je ocenio da su uslovi za izvođenje vežbe zbog jake kiše i magle bili izuzetno složeni i izrazio zadovoljstvo što je i pored toga vežba protekla na najbolji način.

On je čestitao načelniku Vojne akademije, brigadnom generalu Mladenu Vuruni i načelniku Generalštaba VS generalu Miloju Miletiću i podsetio da je ono što je danas prikazano na Pasuljanskim livadama samo završni deo vežbe koja je trajala mesec dana.

Šutanovac je rekao da mu je drago što je završna generacija koja je izvela vežbu prva u kojoj su se školovale i devojke, koje će od septembra u jedinicama preuzeti prve oficirske dužnosti.

Ministar je takođe ukazao da je od svih do sada održanih završnih vežbi Vojne akademije na današnjoj učestovalo najviše ljudi i tehnike.

Načelnik Generalštaba VS Miloje Miletić je ocenio da je vežba bila izvanredna i da su kadeti i kadetkinje Vojne akademije u praksi pokazali da poseduju potrebna znanja.

Miletić je rekao da ih vojska željno očekuje u svojim jedinicama kada u septembru dobiju prve oficirske činove.

Na pokaznoj vežbi sa bojevim gađanjem "Diplomac 2011" učestovalo je oko 800 pripadnika završnih godina smerova Vojne akademije kao i slušaoci škole za rezervne oficire i drugih pripadnika vojske.

Tema vežbe bila je "Taktička grupa u odbrani sa prelaskom u protivnapad", a osnovni zadatak je prikaz osposobljenosti kadeta i kadetkinja svih smerova Vojne akademije za izvršavanje zadataka na početnim oficirskim dužnostima.

Vežbu su posmatrali i strani vojni atašei akreditovani u Beogradu, kao i delegacije vojnih akademija Češke, Grčke, Egipta, Nemačke, Turske, Belgije i Holandije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.06.2011. 15:25
Prateći političku povijest Šutanovca, odavno smo shvatili da je karijeru zasnovao na demagogiji koja je zagazila do krajnjih granica nerealnosti i bezobrazluka. Šutanovac svaku svoju odluku maksimilizira i pridaje joj konotaciju vrijednosti bez ikakve argumentacije osim što je pohrepljuje hvalom od zapadnih gospodara i njihovom podrškom opravdava valjanost svojih antisrpskih postupaka. Šutanovac koji na mjestu ministra odbrane ima najveću moralnu pa i onda krivičnu odgovornost, svojom aktivnoašćutreba okončati karijeru pred sudom Srpskog naroda, da položi račun više od bilo koga, jer je nakon predsjednika Ftrancetića na najodgovornijem položaju u državi Srbiji.
Četvrtak 30.06.2011. 15:23
Samo se pitam za cije potrebe - a o trosku srpskog naroda - se ova "vojska" osposobljava da ratuje ... Jos ce ih iznajmljivati i Taciju & Co, ako mu ustreba i bude platio, k'o onomad sto je platio i iznajmio NATO da mu naprave drzavu
Četvrtak 30.06.2011. 22:23
Ono što su kadeti Vojne akademije danas izvodili na terenu ne izvodi se ni na mnogo prestižnijim akademijama ----------------------- Шта су бре изводили, идиоте? Сплет игара из сунитског тругла...? И што рече комшија изнад, чиме?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online